Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein is een prachtige en opvallende plant met heldere, magenta gekleurde bloemen met aderen in een diepere tint. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze petunia is perfect voor het opfleuren van borders, hangmanden of bloembakken. Het is een makkelijk te verzorgen plant die zowel in de volle zon als in de halfschaduw kan groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar door groen blijft. Het is dus nodig om deze plant elk jaar opnieuw te planten.

  Deze plant heeft een winterhardheid van ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst om overleving te garanderen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen tijdens koude periodes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en bemesten, en het verwijderen van verwelkte bloemen kan de bloei bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein heeft ongeveer 20-30cm ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende plek tussen de planten voor optimale luchtcirculatie. Plant ze op een zonnige locatie in goed doorlatende grond voor beste resultaten.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei minder optimaal zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders aantrekt.

  Petunia's trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit kan bevorderen. Ze voegen kleur en diversiteit toe aan de tuin, wat kan bijdragen aan een gezond ecosysteem. Door het planten van verschillende soorten planten, waaronder Petunia's, kunnen verschillende soorten dieren worden aangetrokken, wat de biodiversiteit ten goede kan komen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, de Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. De Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein is een tuinplant die goed groeit in de volle zon.

  Nee, Petunia's zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen, omdat ze giftig kunnen zijn. Geniet van de kleurrijke bloemen en bladeren in de tuin, maar eet ze niet.

  Ja, de bladeren en bloemen van deze plant kunnen geluidsgolven absorberen en dus een zekere mate van geluidsdemping bieden in de tuin. Echter is het effect niet zo groot als bij speciale geluidsdempende materialen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verzachten en voor meer rust en privacy te zorgen in de tuin.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de bloei te bevorderen en de groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen.

  De Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de hele dag droog kunnen blijven.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze petunia gedijen het best in goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet constant nat is, maar ook niet volledig uitdroogt. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gezond te groeien.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast om de groei en bloei te bevorderen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten kunnen het beste in de winter beschermd worden door mulch of stro rond de voet van de plant aan te brengen. Daarnaast kunnen kwetsbare planten worden afgedekt met een fleece of doek om ze te beschermen tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de planten voldoende vochtig blijven tijdens de wintermaanden.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Dode bloemen regelmatig verwijderen bevordert de bloei. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen.

  De Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de gezonde groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een optimale ontwikkeling.

  Mulchen is belangrijk voor het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rond tuinplanten. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost. Mulchen beschermt de wortels van de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  De Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede balans in de zuurgraad van de bodem voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het gezond houden van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen of zelfgemaakte mixtures van bijvoorbeeld knoflook en ui. Zorg ook voor een gezonde plant met voldoende voeding en water om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia GGG Sunpleasure Magenta Vein is een prachtige en opvallende plant met heldere, magenta gekleurde bloemen met aderen in een diepere tint. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze petunia is perfect voor het opfleuren van borders, hangmanden of bloembakken. Het is een makkelijk te verzorgen plant die zowel in de volle zon als in de halfschaduw kan groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.