Petunia GGG Sunpleasure Purple

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia GGG Sunpleasure Purple is een prachtige en opvallende bloeiende plant met dieppaarse bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het blad van de Petunia GGG Sunpleasure Purple is donkergroen en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. Deze plant is perfect voor in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. De Petunia GGG Sunpleasure Purple gedijt het beste in de volle zon en vraagt regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia GGG Sunpleasure Purple is geen groenblijvende plant. Het is een bloeiende tuinplant die niet zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Het is aan te raden om de plant in het najaar te verwijderen en in het voorjaar opnieuw te planten.

  Deze tuinplant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is daarom belangrijk om Petunia GGG Sunpleasure Purple binnen te halen of te beschermen tijdens de wintermaanden. Het is geen geschikte plant voor buiten in de winter.

  De Petunia Sunpleasure Purple is over het algemeen zeer gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen om de bloei te stimuleren. Het gedijt goed in volle zon en bloeit het beste in goed doorlatende grond.

  De Petunia GGG Sunpleasure Purple heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en goed te kunnen bloeien. Overbevolking kan de groei van de plant belemmeren.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, minimaal zes uur per dag. In de schaduw zullen ze minder bloeien en minder goed groeien. Kies dus liever een zonnige plek voor deze plant.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de grondsoort. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Voor het beste resultaat kan je de grond controleren door je vinger in de grond te steken.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Petunia's zijn gekend voor het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders dankzij hun heldere kleuren en nectar. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende insecten en vogels. Echter, ze zijn voornamelijk decoratief en dragen niet bij aan de voedselvoorziening voor andere planten of dieren.

  De "Petunia GGG Sunpleasure Purple" bloeit vanaf de late lente tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de Petunia GGG Sunpleasure Purple kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is een ideale plant voor in de tuin, op het balkon of in een hanging basket. Het regelmatig water geven is belangrijk voor een goede groei en bloei.

  Nee, Petunia's zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het kan schadelijk zijn om giftige planten te consumeren.

  Ja, de Petunia plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met vrolijke bloemen. Het heeft geen invloed op het absorberen van geluid.

 • Het is niet nodig om de Petunia GGG Sunpleasure Purple plant te snoeien, tenzij u dode of beschadigde takken wilt verwijderen. Als u toch wilt snoeien, knip dan voorzichtig de bloemen en takken terug tot net boven de bladeren om de groei te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei in de zomer.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  De Petunia GGG Sunpleasure Purple heeft potgrond nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een goede kwaliteit potgrond die luchtig en vocht vasthoudend is. Kies voor potgrond met toegevoegde voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze petunia moet goed doorlatend zijn en een pH-waarde hebben tussen 5,5 en 6,5. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De plant gedijt het beste in volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag stro of droog blad. Zorg er ook voor dat de plant niet te vochtig staat, dit kan rot veroorzaken. Regelmatig controleren op eventuele schimmelvorming is ook aan te raden.

  De plant vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Petunia hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken rondom tuinplanten. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en het najaar voor optimale resultaten. Kies voor organische mulch zoals bladeren, stro of compost voor een natuurlijke voedingsbron voor de planten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen pH 6.0 en pH 7.0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  Om ongedierte tegen te gaan bij deze plant, is het aan te raden regelmatig de bladeren te inspecteren op plagen zoals bladluizen of rupsen. Ook kan het helpen om de plant regelmatig te besproeien met een milde zeepoplossing om ongedierte te verwijderen. Tot slot is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zodat deze gezond blijft en minder vatbaar is voor plagen.

 • Omschrijving

  Petunia GGG Sunpleasure Purple is een prachtige en opvallende bloeiende plant met dieppaarse bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het blad van de Petunia GGG Sunpleasure Purple is donkergroen en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. Deze plant is perfect voor in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. De Petunia GGG Sunpleasure Purple gedijt het beste in de volle zon en vraagt regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.