Petunia GGG Sunpleasure Red

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia GGG Sunpleasure Red is een prachtige en levendige plant met felrode bloemen die een vleugje vrolijkheid toevoegen aan elke tuin of patio. Deze petunia wordt gekenmerkt door zijn compacte groeiwijze en rijke bloei, waardoor hij perfect is voor het opfleuren van borders, hanging baskets en bloembakken. De Sunpleasure Red heeft een uitstekende weerstand tegen ziekten en plagen en is gemakkelijk te onderhouden met regelmatig water geven en voeden. Met zijn heldere rode bloemen en groen blad is deze Petunia een eyecatcher die de hele zomer lang bloeit en bijen en vlinders naar je tuin trekt. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en is een ideale keuze voor liefhebbers van een kleurrijke en levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Petunia GGG Sunpleasure Red" is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en zal in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgen.

  De plant is niet winterhard en moet daarom vorstvrij worden gehouden. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens koude temperaturen. Deze plant overleeft geen vorst.

  Ja, de plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten is voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  De plant heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig tussen andere planten om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Voeg regelmatig voeding toe om de groei te bevorderen.

  De Petunia GGG Sunpleasure Red groeit het beste in de volle zon. Deze plant gedijt niet goed in de schaduw en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. Het is aan te raden om de Petunia GGG Sunpleasure Red op een zonnige locatie te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze verlangen over het algemeen regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant één tot twee keer per week water te geven. Let op dat de grond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere rode bloemen en nectar die ze produceren. Dit maakt het een geschikte plant voor een vlindertuin of bijentuin.

  Ja, tuinplanten dragen positief bij aan biodiversiteit doordat ze vaak insecten aantrekken en zorgen voor een gevarieerde plantenpopulatie in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen. Ook het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen en het laten staan van dode plantenresten kan helpen bij het stimuleren van biodiversiteit.

  De "Petunia GGG Sunpleasure Red" bloeit vanaf mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Nee, de Petunia GGG Sunpleasure Red plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Eetbare planten hebben over het algemeen een andere benaming en zijn specifiek bedoeld voor consumptie.

  Ja, tuinplanten kunnen helpen bij het absorberen van geluid en kunnen dus een geluidsdempend effect hebben. Het blad en de structuur van de plant kunnen geluidsgolven opvangen en verminderen. Sommige planten zijn effectiever in het dempen van geluid dan andere.

 • Je kunt de plant snoeien door regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Hierdoor zal de plant nieuwe bloemen blijven produceren en langer bloeien. Snoei ook eventueel uitstekende of beschadigde takken weg voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatige watergift nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Petunia GGG Sunpleasure Red heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een voedingsrijke potgrond voor optimale groei en bloei.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Meng compost door de grond voor extra voeding.

  Petunia GGG Sunpleasure Red gedijt het beste op een zonnige standplaats, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Deze plant kan goed gedijen in borders, potten en hanging baskets.

  Om Petunia GGG Sunpleasure Red te beschermen in de winter, is het belangrijk om de plant binnen te zetten voordat de temperaturen onder het vriespunt dalen. Je kunt ook een dikke laag mulch aanbrengen rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Het is raadzaam om de plant goed te snoeien voordat de winter begint om de groei te bevorderen na de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig voeding voor een goede groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de grond beschermt tegen uitdroging, onkruidgroei vermindert en de bodemtemperatuur reguleert. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant en regelmatig worden vernieuwd voor optimale resultaten. Planten kunnen profiteren van verschillende soorten mulch, zoals boomschors, cacaodoppen of compost.

  Tuinplanten, waaronder de "Petunia GGG Sunpleasure Red", geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips of spint. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden of speciale zeepoplossingen worden ingezet. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en houd de plant gezond door regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  De Petunia GGG Sunpleasure Red is een prachtige en levendige plant met felrode bloemen die een vleugje vrolijkheid toevoegen aan elke tuin of patio. Deze petunia wordt gekenmerkt door zijn compacte groeiwijze en rijke bloei, waardoor hij perfect is voor het opfleuren van borders, hanging baskets en bloembakken. De Sunpleasure Red heeft een uitstekende weerstand tegen ziekten en plagen en is gemakkelijk te onderhouden met regelmatig water geven en voeden. Met zijn heldere rode bloemen en groen blad is deze Petunia een eyecatcher die de hele zomer lang bloeit en bijen en vlinders naar je tuin trekt. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en is een ideale keuze voor liefhebbers van een kleurrijke en levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.