Petunia Sunpleasure White

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sunpleasure White is een prachtige en rijkbloeiende plant met stralend witte bloemen. Het is een compacte en goed vertakte plant die zowel in hangmanden als in borders kan worden gebruikt. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Sunpleasure White bloeit van het voorjaar tot de herfst en vraagt regelmatig water en bemesting. Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en is een mooie aanvulling in zowel tuinen als op balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Petunia Sunpleasure White" is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit in de zomer en herfst. Na de bloeiperiode sterft de plant af.

  De plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens koude temperaturen. In de winter kan de plant het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

  Petunia Sunpleasure White heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Plant ze in een ruime plantenbak of in de volle grond met voldoende ruimte eromheen.

  Nee, Petunia Sunpleasure White groeit het best in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw kan de plant langgerekt en minder bloeiend worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de zomer gemiddeld twee keer per week water nodig. De frequentie kan echter afhangen van de weersomstandigheden en de bodem waarin ze geplant zijn. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en hun nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze kunnen een beperkte bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten. Het is wel belangrijk om ook andere plantensoorten te hebben die een divers voedselaanbod bieden. Over het algemeen zijn inheemse planten beter voor de biodiversiteit dan exotische soorten.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloeiperiode kan ongeveer 5 tot 6 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zonnige dagen om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Petunia Sunpleasure White is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, als tuinplanten hebben Petunia's over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Ze zijn voornamelijk decoratief en zorgen voor een mooie uitstraling in de tuin.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om een compacte groei en meer bloemen te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Snoei dode of beschadigde takken direct weg om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik voor deze tuinplant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar voor optimale groei.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 en vermijd wateroverlast. Het regelmatig toevoegen van organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Petunia Sunpleasure White gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt. Een goed doorlatende grond is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant in te pakken met speciaal winterafdekmateriaal of door de plant naar een vorstvrije plek te verplaatsen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode voldoende licht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken voor optimale bloei.

  De Petunia Sunpleasure White heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde plantenvoeding voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus houd u aan de instructies.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, inclusief deze soort. Mulch zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft, onkruid onderdrukt en de plantenwortels beschermt tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, compost of bladeren als mulch.

  De Petunia Sunpleasure White gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is voor een optimale groei en bloei.

  Gebruik een natuurlijke insectenwerende spray of zeepoplossing om ongedierte zoals bladluizen en rupsen te bestrijden op deze tuinplant. Regelmatig controleren op tekenen van plagen helpt bij het vroegtijdig aanpakken van eventuele problemen. Voorkom overmatig water geven om schimmel- en insectenproblemen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Sunpleasure White is een prachtige en rijkbloeiende plant met stralend witte bloemen. Het is een compacte en goed vertakte plant die zowel in hangmanden als in borders kan worden gebruikt. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Sunpleasure White bloeit van het voorjaar tot de herfst en vraagt regelmatig water en bemesting. Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en is een mooie aanvulling in zowel tuinen als op balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.