Petunia Viva Fluor-Rose

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Viva Fluor-Rose is een opvallende en kleurrijke tuinplant met prachtige felroze bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De bloemen hebben een mooie fluorkleur die echt in het oog springt in de tuin of op het balkon. De Petunia Viva Fluor-Rose is zeer geschikt voor bloembakken, hanging baskets en borders. Met de juiste verzorging en voldoende zonlicht zal deze plant een echte eyecatcher zijn in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft niet groen in de winter. Het is een bloeiende plant die meestal wordt behandeld als eenjarige in de tuin.

  Deze plant is niet winterhard en moet tijdens de winter naar binnen worden gebracht of beschermd worden tegen vorst. Het is geen winterharde plant en zal niet overleven bij koudere temperaturen. Het is belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst in de winter.

  Ja, de Petunia Viva Fluor-Rose is een makkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten zal de plant in goede conditie houden. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de volle zon.

  Petunia Viva Fluor-Rose heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de planten minstens 15 cm uit elkaar te planten.

  Petunia Viva Fluor-Rose groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor het beste resultaat.

  De Petunia Viva Fluor-Rose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en de nectar die de bloemen produceren, wat bijen en vlinders aantrekt. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, tuinplanten zijn over het algemeen niet direct gunstig voor biodiversiteit, omdat ze vaak niet inheems zijn en weinig voedsel en schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Ter ondersteuning van biodiversiteit is het beter om inheemse planten te kiezen die aantrekkelijk zijn voor lokale dieren en insecten.

  Petunia Viva Fluor-Rose bloeit van mei tot september en kan bloeien tot aan de eerste vorst. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld 4 tot 5 maanden.

  Ja, de Petunia Viva Fluor-Rose kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme dagen.

  Nee, de Petunia Viva Fluor-Rose is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk voor decoratieve doeleinden wordt gekweekt. Eetbare planten zoals groenten en fruit zijn geschikter om te consumeren.

  Tuinplanten zoals de Petunia hebben over het algemeen geen geluidsdempend effect. Planten kunnen wel helpen bij het absorberen van geluidsgolven, maar hebben in vergelijking met speciale geluidsisolatiematerialen een beperkt effect op geluidsdemping.

 • Je kunt verwelkte bloemen regelmatig verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei lange takken voor een compactere groei en knip dode of beschadigde delen weg om de gezondheid van de plant te behouden. Vermijd echter te veel snoeien, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  De Petunia Viva Fluor-Rose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor de Petunia Viva Fluor-Rose is het aan te raden om gebruik te maken van potgrond speciaal voor tuinplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage, wat belangrijk is voor een gezonde groei van de plant. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem lichtzuur tot neutraal is. Voeg compost toe voor extra voeding en verbetering van de bodemstructuur.

  De Petunia Viva Fluor-Rose heeft een standplaats in de volle zon nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Voor winterbescherming kunnen tuinplanten zoals Petunia Viva Fluor-Rose worden bedekt met stro of bladeren om ze te beschermen tegen vorst. Het is ook mogelijk om de planten te verplanten in potten en naar binnen te halen tijdens de koudste maanden. Zorg ervoor dat de planten niet te nat worden tijdens de winter om rotten te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. De plant gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige plek.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om te zorgen voor een gezonde groei en overvloedige bloei. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is een laagje organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost dat rondom planten wordt gelegd om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de temperatuur te reguleren. Het beschermt de wortels tegen vorst in de winter en helpt de grond vruchtbaar te houden door langzaam voedingsstoffen af te geven. Mulchen wordt vaak toegepast bij tuinplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals "Petunia Viva Fluor-Rose" kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast helpt regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren en bloemen om plagen te voorkomen. Als de plaag toch te groot wordt, kun je overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Petunia Viva Fluor-Rose is een opvallende en kleurrijke tuinplant met prachtige felroze bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De bloemen hebben een mooie fluorkleur die echt in het oog springt in de tuin of op het balkon. De Petunia Viva Fluor-Rose is zeer geschikt voor bloembakken, hanging baskets en borders. Met de juiste verzorging en voldoende zonlicht zal deze plant een echte eyecatcher zijn in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.