Petunia Viva Lavender Shades

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Viva Lavender Shades is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met lavendelkleurige bloemen en donkergroen blad. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 20-30 centimeter hoog. De bloemen van de Petunia Viva Lavender Shades hebben een delicate uitstraling en blijven lang bloeien. Het is een ideale plant voor hangmanden, bloembakken of borders en gedijt het beste in de volle zon. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde en weelderige groei van deze prachtige plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend, maar verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden. Deze plant behoort tot de categorie van de tuinplanten.

  Petunia Viva Lavender Shades is niet winterhard en kan niet tegen vrieskou. Het wordt aanbevolen om deze plant als eenjarige te beschouwen en opnieuw aan te planten in het voorjaar. Zorg ervoor dat de plant vorstvrij wordt bewaard in de winterperiode.

  Deze plant is makkelijk te onderhouden en vereist niet veel speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de verwelkte bloemen te verwijderen. Daarnaast kan regelmatige bemesting helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  De Petunia Viva Lavender Shades heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien in de tuin. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  De Petunia Viva Lavender Shades doet het het beste in de volle zon. Hoewel de plant nog steeds kan groeien in de schaduw, zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten, maar ook niet te nat blijft. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit ten goede komt. Daarnaast zorgt de plant voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin en kan deze goed gecombineerd worden met andere planten die ook aantrekkelijk zijn voor dieren.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan variëren van 12 tot 16 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Petunia Viva Lavender Shades bloemen zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te consumeren tenzij ze specifiek als eetbaar worden verkocht. Het is altijd verstandig om te weten welke planten giftig kunnen zijn.

  De Petunia Viva Lavender Shades heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten zijn over het algemeen niet bekend om hun geluidsdempende vermogen. Het is vooral de bladeren en stengels van grote bomen die geluid kunnen absorberen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, behalve het verwijderen van uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Verwijder ook eventueel beschadigde of dode bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Overmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant verminderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar wateroverlast voorkomt. Kies bij voorkeur voor potgrond met toegevoegde voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Vermijd te natte of te droge bodem om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Petunia's groeien goed in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals Petunia Viva Lavender Shades hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan harde vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant indien nodig om de compacte vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grond te voeden. Het kan gemaakt worden van bijvoorbeeld boomschors, compost of bladeren. Mulch beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en zorgt voor een gezonde groei.

  De Petunia Viva Lavender Shades groeit het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Het is ook mogelijk om regelmatig de planten te controleren op eventueel aanwezig ongedierte en deze handmatig te verwijderen. Daarnaast kan een milde zeepoplossing worden gebruikt om bladluizen en witte vlieg af te weren.

 • Omschrijving

  De Petunia Viva Lavender Shades is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met lavendelkleurige bloemen en donkergroen blad. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 20-30 centimeter hoog. De bloemen van de Petunia Viva Lavender Shades hebben een delicate uitstraling en blijven lang bloeien. Het is een ideale plant voor hangmanden, bloembakken of borders en gedijt het beste in de volle zon. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde en weelderige groei van deze prachtige plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.