Petunia Viva Picotee Purple

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Viva Picotee Purple is een prachtige sierplant met donkerpaarse bloemen en een witte rand, wat zorgt voor een opvallend contrast. De bloemen hebben een trompetvorm en zijn rijkelijk aanwezig, waardoor de plant een weelderige uitstraling heeft. Deze petunia houdt van zonlicht en bloeit gedurende de zomermaanden tot de herfst. Het is een populaire keuze voor hanging baskets, borders en bloembakken vanwege de levendige kleuren en langdurige bloei. De Petunia Viva Picotee Purple trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Viva Picotee Purple is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Het is aan te raden om deze plant ieder jaar opnieuw te planten.

  Deze plant is niet winterhard en moet daarom binnen worden gezet tijdens koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. De plant kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt.

  Petunia Viva Picotee Purple is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  Deze plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten voor optimale groei. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  De Petunia Viva Picotee Purple groeit het best in de volle zon, met minimaal 6 uur zonlicht per dag. Het is niet aanbevolen om deze plant in de schaduw te plaatsen, omdat dit de bloei en de groei kan beïnvloeden. Kies voor een zonnige locatie voor de beste resultaten.

  De Petunia Viva Picotee Purple heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast optreedt. Over het algemeen is het voldoende om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, de Petunia Viva Picotee Purple is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een aantrekkelijke plant voor een biodiverse tuin.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva Picotee Purple hebben over het algemeen een lage bijdrage aan biodiversiteit omdat ze vaak hybride zijn en weinig voedsel of schuilplaatsen bieden voor inheemse insecten en dieren. Het is daarom aan te raden om ook inheemse plantensoorten aan te planten die meer bijdragen aan de biodiversiteit.

  De "Petunia Viva Picotee Purple" bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan de herfst. De bloei kan duren van mei tot en met september.

  De plant "Petunia Viva Picotee Purple" kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme en zonnige dagen. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Nee, de Petunia Viva Picotee Purple heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn kleurrijke bloemen in de tuin of op het balkon. Het heeft geen invloed op het geluidsniveau in de omgeving.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Petunia Viva Picotee Purple heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te beperken.

  De Petunia Viva Picotee Purple heeft voedingsrijke potgrond nodig met een goede drainage om gezond te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten om een optimale groei en bloei te bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een organische meststof kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De Petunia Viva Picotee Purple plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, bij voorkeur minimaal 6 uur per dag. Een beschutte plek met goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva Picotee Purple hebben in het algemeen bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Dit kan worden gedaan door de plant naar een beschutte locatie te verplaatsen of door deze te bedekken met een laag mulch of tuinvlies. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de winter, aangezien dit kan leiden tot rotting.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Knip verwelkte bloemen regelmatig weg om de bloei te stimuleren. Voeg regelmatig voeding toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Viva Picotee Purple" hebben regelmatig voeding nodig. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest in het voorjaar en in de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen rondom de plant zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren. Let op dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Viva Picotee Purple" groeien het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde, tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Te zure of te basische bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op luizen, trips en witte vlieg. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kan het regelmatig besproeien van de plant met water ook helpen bij het verwijderen van ongewenst ongedierte.

 • Omschrijving

  De Petunia Viva Picotee Purple is een prachtige sierplant met donkerpaarse bloemen en een witte rand, wat zorgt voor een opvallend contrast. De bloemen hebben een trompetvorm en zijn rijkelijk aanwezig, waardoor de plant een weelderige uitstraling heeft. Deze petunia houdt van zonlicht en bloeit gedurende de zomermaanden tot de herfst. Het is een populaire keuze voor hanging baskets, borders en bloembakken vanwege de levendige kleuren en langdurige bloei. De Petunia Viva Picotee Purple trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.