Petunia Viva Purple

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Viva Purple er en farverig årlig plante med dyb lilla blomster, der bringer en glad stemning til haven eller altanen. Blomsterne har en klassisk trompetform og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Denne plante trives bedst i fuld sol og kræver regelmæssig vanding for at vokse godt. Petunia Viva Purple er en alsidig plante, der kan plantes både i hængekurve, blomsterkasser og i jorden. Med sin livlige farve og frodige vækst er denne petunia-sort et populært valg for haveejere, der elsker klare farver.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante, der blomstrer i løbet af vækstsæsonen, og vil dø ved afslutningen af sæsonen. Det er derfor ikke en plante, der vil forblive grøn hele året.

  Planten er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udenfor om vinteren. Det anbefales at bringe planten indendørs eller beskytte den mod frost.

  Petuniaer er generelt nemme at holde. De har brug for regelmæssig vanding og blomstrer bedst i fuld sol. Regelmæssig afskæring af visne blomster hjælper med at forlænge deres blomsterperiode.

  Petunia Viva Purple har brug for cirka 20 til 30 cm plads for at vokse og sprede sig. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem planterne, så de kan vokse og blomstre godt. Sørg for god luftcirkulation og tilstrækkeligt sollys for optimal vækst.

  Petuniaer har brug for mindst 6 timers solskin om dagen for at kunne vokse optimalt. I skyggen vil de producere færre blomster og deres vækst kan blive hæmmet. Det anbefales derfor at plante Petuniaer et solrigt sted.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Tjek regelmæssigt om jorden er tilstrækkeligt fugtig, inden du giver mere vand. Generelt kan planten have brug for vand en gang om ugen.

  Ja, plantens blomster er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektar og farverige blomsterblade. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til fremme af biodiversitet og tiltrække nyttige insekter. I sommermånederne kan sommerfugle og bier ofte ses omkring denne plante.

  Haveplanter bidrager ikke til biodiversitet, da de ofte er dyrkede og importeret. Det er vigtigt at vælge hjemmehørende planter for at støtte biodiversiteten. Overvej blomstrende planter, der tiltrækker insekter.

  Planten blomstrer fra juni til september og har en blomstringsperiode på cirka 4 måneder.

  Ja, Petunia Viva Purple kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand, når den udsættes for meget sollys. Det anbefales at kontrollere planten regelmæssigt for udtørring.

  Nej, blomsterne på Petunia Viva Purple er ikke spiselige. At indtage blomsterne kan føre til problemer med fordøjelsen og kan være giftig for mennesker og dyr. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter.

  Ja, Haveplanter har generelt ikke lyddæmpende egenskaber. De er primært dekorative planter, der skaber et grønt miljø i haven.

 • Du kan beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten og bevare formen. Fjern også regelmæssigt visne blomster for at stimulere ny blomstring. Beskær planten bedst om foråret eller efter blomstringen om efteråret.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Vand helst om morgenen eller sent om aftenen.

  Petunia Viva Purple trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En pottemuld specielt beregnet til blomstrende planter kan være gavnlig for væksten af denne haveplante.

  Haveplanter nyder mest af løs, godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt at berige jorden regelmæssigt med kompost eller gødning for at fremme vækst og blomstring. Sørg også for, at jorden forbliver tilstrækkelig fugtig, uden at planterne står med deres rødder i vand.

  Petunia Viva Purple trives bedst på et solrigt sted, ideelt set i fuld sol. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at vokse og blomstre godt. Vælg en beskyttet placering, hvor planten ikke påvirkes af hård vind.

  Det er vigtigt at beskytte haveplanter mod frost i vinterperioden. Dette kan gøres ved at dække planten til med f.eks. halm eller en speciel vinterhue. Sørg desuden for, at planten ikke står for vådt i vintermånederne.

  Sørg for, at planten får regelmæssig vand, men undgå at rødderne forbliver konstant våde. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen. Giv planten regelmæssigt gødning for en sund vækst.

  Haveplanter som Petunia Viva Purple har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel havegødning til blomstrende planter og påfør den cirka hver anden uge i vækstsæsonen. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer, og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Mulching hjælper med at bevare fugt, forhindrer ukrudtsvækst og beskytter plantens rødder mod ekstreme temperaturer. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring plantens basis om foråret og regelmæssigt genopfylde det. Brug organiske materialer såsom barkflis, kompost eller træflis til en sund vækst af planten.

  For haveplanter som Petunia Viva Purple er en neutral til let sur jord ideel. En pH-værdi mellem 6 og 7 er optimal for en sund vækst og blomstring af planten. Sørg for god dræning for at forhindre rådne rødder.

  Der er forskellige måder at bekæmpe skadedyr på havenplanter, såsom brug af naturlige fjender som mariehøns, regelmæssig kontrol og fjernelse af inficerede blade og brug af naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie. Det er vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger for at holde planten sund og minimere risikoen for skadedyr. Det er også en god idé at inspicere planten regelmæssigt og at handle hurtigt, når tegn på skadedyr observeres.

 • Beskrivelse

  Petunia Viva Purple er en farverig årlig plante med dyb lilla blomster, der bringer en glad stemning til haven eller altanen. Blomsterne har en klassisk trompetform og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Denne plante trives bedst i fuld sol og kræver regelmæssig vanding for at vokse godt. Petunia Viva Purple er en alsidig plante, der kan plantes både i hængekurve, blomsterkasser og i jorden. Med sin livlige farve og frodige vækst er denne petunia-sort et populært valg for haveejere, der elsker klare farver.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.