Petunia Viva Yellow

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Viva Yellow is een opvallende en kleurrijke eenjarige plant met heldergele bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit uitbundig gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een trechtervormige bloemkelk en een zachte geur. De Petunia Viva Yellow gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, hangmanden of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Viva Yellow is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren en bloemen in de herfst en winter. Het is een éénjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens koudere temperaturen. Zorg voor een beschutte plek om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de Petunia Viva Yellow is makkelijk in onderhoud en vereist alleen regelmatig water geven en wat bemesting. Ze gedijt goed in de volle zon en bloeit langdurig zonder veel speciale zorg. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei stimuleren.

  De Tuinplant heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, zorg voor voldoende afstand tussen de planten. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de Tuinplant en geef deze voldoende ruimte om uit te groeien. Overbevolking kan leiden tot verstikking en slechte groeiomstandigheden.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook redelijk goed groeien in halfschaduw. In de schaduw zullen ze echter minder bloemen produceren en hun kleur kan ook minder fel zijn. Het is dus aan te raden om ze op een plek te planten waar ze zoveel mogelijk zonlicht krijgen.

  De Tuinplant "Petunia Viva Yellow" heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, de Petunia Viva Yellow is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede plant om deze bestuivers naar je tuin te lokken.

  De Petunia Viva Yellow trekt bijen en vlinders aan met zijn heldergele bloemen. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Zorg voor voldoende variatie aan planten om nog meer dieren aan te trekken.

  Petunia Viva Yellow bloeit van mei tot en met oktober. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer vijf maanden.

  Ja, de Petunia Viva Yellow kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Zorg wel voor voldoende water.

  Nee, de Petunia Viva Yellow is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en behoort niet tot de eetbare planten. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, de plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen regelmatig worden weggeknipt om de bloeiperiode te verlengen. Daarnaast kan de plant worden teruggesnoeid om de vorm compact te houden. Verwijder regelmatig oude en beschadigde stelen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Petunia Viva Yellow heeft regelmatig water nodig, vooral op warme dagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals Petunia Viva Yellow is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlaatbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten die gedijen in goed doorlatende, vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gedijen.

  De Petunia Viva Yellow gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, minimaal 6 uur per dag. De grond moet goed doorlatend zijn en regelmatig bemest worden voor optimale groei en bloei.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door deze binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro of fleece. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar weer naar buiten te verplaatsen om voldoende zonlicht en frisse lucht te krijgen.

  De Petunia Viva Yellow heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten, bijvoorbeeld met een hoger fosforgehalte. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal eens per twee tot vier weken tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals stro, bladeren of houtsnippers als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de stelen en bladeren vrij van mulch.

  Tuinplanten zoals Petunia Viva Yellow groeien het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant optimaal te laten gedijen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op insecten. Preventief kan er gebruik gemaakt worden van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of tuinzeep. Tevens kan het helpen om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende luchtcirculatie om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Viva Yellow is een opvallende en kleurrijke eenjarige plant met heldergele bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit uitbundig gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een trechtervormige bloemkelk en een zachte geur. De Petunia Viva Yellow gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, hangmanden of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.