Petunia 'Pinocchio White'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Pinocchio White' is een compact groeiende plant met witte bloemen die een vrolijke en frisse uitstraling hebben. De bloemen hebben een lichtgeurende geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant is ideaal voor hanging baskets, bloembakken en borders en trekt vlinders en bijen aan. 'Pinocchio White' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien. Met zijn opvallende witte bloemen is deze petunia een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal afsterven bij koudere temperaturen. Het is eenjarig en zal jaarlijks opnieuw geplant moeten worden voor bloei.

  De Petunia 'Pinocchio White' is een eenjarige plant die niet winterhard is. Het is daarom belangrijk om de plant in het voorjaar te planten en in de herfst te verwijderen. Wees extra voorzichtig bij vorst en bescherm de plant indien nodig.

  Petunia 'Pinocchio White' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en regelmatig bemesten voor een goede bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Petunia 'Pinocchio White' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden voor optimale luchtcirculatie. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, met minstens 6 uur zonlicht per dag. Ze kunnen ook groeien in de halfschaduw, maar zullen minder bloemen produceren. Het is aanbevolen om ze te planten op een zonnige locatie voor optimale groei.

  De Petunia 'Pinocchio White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, de Petunia 'Pinocchio White' is vlinder- en bijenlokkend. Met zijn heldere witte bloemen trekt hij deze insecten aan, waardoor hij een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

  Petunia's trekken voornamelijk bestuivende insecten aan, waardoor ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zelf heeft geen directe invloed op de biodiversiteit buiten de tuin waarin hij groeit. Het is belangrijk om een gevarieerde mix van planten te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Petunia 'Pinocchio White' bloeit van mei tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de Petunia 'Pinocchio White' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg voor een goede afwatering van de grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Petunia 'Pinocchio White' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen en kleur. Eetbare planten worden meestal apart gekweekt voor consumptie.

  Petunia's hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een plant die voornamelijk gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het heeft geen effect op het dempen van geluid in de omgeving.

 • Je kunt de plant snoeien wanneer de bloemen verwelken om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig. Knip de stelen tot vlak boven een knop of blad af voor een compacte groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant doet het het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe wat plantenvoeding toe voor een optimale groei.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond een neutrale pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de plant genoeg water kan krijgen, maar vermijd dat de wortels constant nat staan.

  Petunia 'Pinocchio White' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Deze plant houdt van goed doorlatende grond en kan zowel in bloembakken als in de volle grond geplaatst worden. Ideaal voor in de tuin of op het balkon.

  Tuinplanten die niet winterhard zijn, zoals Petunia's, hebben bescherming nodig in de winter. Dit kan door de plant binnen te zetten, te bedekken met stro of mulch, of door een beschermende hoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen vorst en koude wind.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar en de zomer voeding voor bloeiende planten.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die stikstof, fosfor en kalium bevat. Geef de plant meststoffen volgens de instructies op de verpakking om een gezonde groei en bloei te bevorderen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemvruchtbaarheid. Gebruik organische mulch zoals houtschors of compost voor een gezonde groei van tuinplanten.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Petunia 'Pinocchio White', kunt u zorgen voor een goede beluchting en drainage van de grond, regelmatig water geven zonder de bladeren nat te maken en natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes. Het gebruik van pesticiden kan schadelijk zijn voor zowel de plant als het milieu en wordt daarom afgeraden.

 • Omschrijving

  Petunia 'Pinocchio White' is een compact groeiende plant met witte bloemen die een vrolijke en frisse uitstraling hebben. De bloemen hebben een lichtgeurende geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant is ideaal voor hanging baskets, bloembakken en borders en trekt vlinders en bijen aan. 'Pinocchio White' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien. Met zijn opvallende witte bloemen is deze petunia een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.