Musa 'Dwarf Cavendish'

Musa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Musa 'Dwarf Cavendish' is een bananenplant met kleinere afmetingen dan traditionele bananenplanten. De plant produceert grote, smakelijke en zoete bananen die geleidelijk aan rijpen. De bladeren zijn groot en groen van kleur, waardoor de plant een tropisch uiterlijk heeft. De 'Dwarf Cavendish' heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om gezond te blijven groeien. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn exotische uitstraling en eetbare vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Musa 'Dwarf Cavendish' is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig water en voldoende licht nodig, maar verder heeft hij weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen en dode bladeren te verwijderen.

  Ja, Musa ‘Dwarf Cavendish’ heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de temperatuur in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Bij twijfel, controleer de grond met je vinger voordat je water geeft.

  De plant houdt van veel licht, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant daarom in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant helpt de luchtkwaliteit te verbeteren door de lucht te zuiveren en gifstoffen te absorberen. Het is een goede keuze om de lucht in huis gezonder te maken.

  Ja, de plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme en lichte plek staat om goed te kunnen groeien. Te lage of te hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • De bladeren kunnen worden afgeknipt als ze bruin of dood zijn. Verwijder regelmatig oude bladeren om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. In de lente en zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de herfst en winter.

  De plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor Kamerplanten moet goed doorlatend zijn en de grond moet licht vochtig gehouden worden. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten of een mengsel van potgrond en zand. Zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en groeit het best in een lichte omgeving. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt bemest om gezond te blijven. Snoei dode bladeren regelmatig om de plant er fris en verzorgd uit te laten zien.

  Het schoonmaken van deze kamerplant kan gedaan worden door stof af te nemen van de bladeren met een zachte doek. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe schoon te maken en zorg ervoor dat er geen water op de bladoksels blijft staan. Gebruik geen schoonmaakmiddelen.

  De Musa 'Dwarf Cavendish' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant goed gedijen bij iets lagere temperaturen rond de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Het handhaven van een constante luchtvochtigheid kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan helpen bij het handhaven van een geschikte luchtvochtigheid in huis.

  De minimale pH-waarde van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Een neutralere pH-waarde zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest alleen tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Musa 'Dwarf Cavendish' is een bananenplant met kleinere afmetingen dan traditionele bananenplanten. De plant produceert grote, smakelijke en zoete bananen die geleidelijk aan rijpen. De bladeren zijn groot en groen van kleur, waardoor de plant een tropisch uiterlijk heeft. De 'Dwarf Cavendish' heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om gezond te blijven groeien. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn exotische uitstraling en eetbare vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.