Ficus benjamina 'Safari'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Safari' is een variant van de Ficus benjamina, ook wel bekend als de treurvijg. Deze plant heeft smalle, puntige bladeren die een heldergroene kleur hebben en een glanzend oppervlak. De 'Safari' variant kenmerkt zich door zijn compactere groei en kleinere bladeren in vergelijking met de gewone Ficus benjamina. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en makkelijke verzorging. De Ficus benjamina 'Safari' gedijt het beste op een lichte standplaats en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus benjamina 'Safari' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft regelmatig water en licht nodig, maar verdraagt ook minder ideale omstandigheden zoals droge lucht en weinig licht. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Ficus benjamina 'Safari' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht. Zo blijft de plant gezond en mooi van vorm.

  De Ficus benjamina 'Safari' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond lichtvochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. De felle zon kan namelijk schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij niet direct wordt blootgesteld aan de zon.

  Ja, de Ficus benjamina ‘Safari’ houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van koude tocht staat om optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude temperaturen onder de 12 graden Celsius.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en/of zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Ficus benjamina 'Safari' is een luchtzuiverende plant. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en de lucht te zuiveren. Het is een goede keuze voor binnenshuis als je op zoek bent naar een plant die de lucht kan zuiveren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om de plant gezond te houden. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken.

 • Om de plant te snoeien, kunt u gebruik maken van een scherpe snoeischaar. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat blijft. Geef dus matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten krijgt om wortelrot te voorkomen.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond die licht vochtig blijft. Gebruik speciale potgrond voor kamerplanten voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat of te droog is om wortelrot te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Safari' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Vermijd te veel voeding in de bodem om wortelverbranding te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding in het voorjaar en de zomer.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken. Ook kan het afspoelen onder de douche af en toe helpen om de bladeren schoon te houden.

  De Ficus benjamina 'Safari' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige vensters en verwarmingselementen.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en bladval, terwijl een te vochtige lucht schimmelproblemen kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De ficus benjamina 'Safari' gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk toe te voegen. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Safari' is een variant van de Ficus benjamina, ook wel bekend als de treurvijg. Deze plant heeft smalle, puntige bladeren die een heldergroene kleur hebben en een glanzend oppervlak. De 'Safari' variant kenmerkt zich door zijn compactere groei en kleinere bladeren in vergelijking met de gewone Ficus benjamina. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en makkelijke verzorging. De Ficus benjamina 'Safari' gedijt het beste op een lichte standplaats en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.