Nertera granadensis Minestrone

Nertera granadensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nertera granadensis Minestrone, også kendt som lavtæppe, er en lille krybende plante, der ofte bruges som bunddække i fugtige og skyggefulde haver. Planten producerer små, runde orange bær, der er en markant tilføjelse til haven. Bladene er grønne og danner et tæt tæppe på jorden. Nertera granadensis Minestrone trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Denne plante er let at passe på og vil langsomt sprede sig gennem underjordiske stoloner.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Nertera granadensis Minestrone planten er ret lette at vedligeholde. Den har brug for regelmæssig vanding og en lys placering, men ellers kræver den ikke meget særlig pleje. Det er en smuk og livlig plante, der trives godt i et indendørs miljø.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at trives godt. Placer den helst et sted med masser af naturligt lys, men undgå direkte sollys. Vandning bør ske, når den øverste jord føles tør.

  Planten har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed, før du giver vand igen.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker derfor et lyst, men delvis skyggefuldt sted. For meget sol kan resultere i forbrænding af bladene. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys.

  Ja, planten trives i varme temperaturer og trives bedst ved en konstant stuetemperatur mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde luftstrømme. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys.

  Planten blomstrer fra maj til september, og blomstringen kan vare i flere uger.

  Ja, planten er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luften derhjemme. Det hjælper med at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til ilt. Det er derfor et godt valg for en sundere hjemmemiljø.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber en ideel vækstmiljø og fremmer plantens sundhed. Hold dog planten væk fra direkte sollys og træk.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære planten hårdt, men du kan fjerne døde eller beskadigede blade og grene for at holde planten sund. Beskær eventuelt de lange skud for at bevare plantens form. Foretag beskæring ideelt set om foråret eller sommeren.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, men pas på, at jorden ikke bliver for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre mellem vandingerne. Det er vigtigt at undgå rådne rødder på planten.

  Planten trives godt i let, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden er fugtig, men ikke for våd. En blanding af pottemuld med lidt groft sand eller perlit kan hjælpe med at regulere vandbalancen.

  De Nertera granadensis Minestrone trives bedst i en veldrænet pottemuld. Denne plante har brug for en fugtig, men ikke vandlidende jord. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere, om jorden ikke udtørrer.

  Planten har brug for et lyst sted at stå, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv lejlighedsvis plantenæring for at fremme væksten.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse, men at tørre støv af med en våd klud lejlighedsvis kan hjælpe med at holde bladene rene. Undgå brug af rengøringsmidler, da de kan beskadige planten. At regelmæssigt kontrollere for tørre blade og fjerne dem vil forbedre plantens udseende.

  Planten har brug for masser af naturligt lys for at trives godt. Placer planten helst et sted, hvor den modtager indirekte sollys. Undgå direkte sollys, især i sommermånederne.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 15 grader Celsius. Placer planten et varmt og lyst sted.

  Luftfugtigheden for denne plante skal være moderat, det er vigtigt at regelmæssigt sprøjte bladene med vand. Placer planten helst ikke tæt på aircondition eller varme for at undgå udtørring.

  De Nertera granadensis Minestrone trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med egnede gødninger eller jordforbedringsmidler. En for høj pH-værdi kan føre til ernæringsproblemer og nedsat vækst af planten.

  Indendørs planter har generelt brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning specielt designet til indendørs planter, og følg anvisningerne på emballagen for at undgå overgødskning. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

 • Beskrivelse

  Nertera granadensis Minestrone, også kendt som lavtæppe, er en lille krybende plante, der ofte bruges som bunddække i fugtige og skyggefulde haver. Planten producerer små, runde orange bær, der er en markant tilføjelse til haven. Bladene er grønne og danner et tæt tæppe på jorden. Nertera granadensis Minestrone trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Denne plante er let at passe på og vil langsomt sprede sig gennem underjordiske stoloner.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.