Viola (Wittrockiana Grp) 'Frizzle Sizzle Blue'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Viola 'Frizzle Sizzle Blue' er en iøjnefaldende og farverig plante med frynsede blomsterblade i forskellige nuancer af blå. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af foråret og sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Den kompakte vækst gør den til en ideel plante til bede, potter og hængekurve. 'Frizzle Sizzle Blue' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld position. Regelmæssig vanding og gødning vil sikre en frodig vækst og blomstring af denne smukke viola.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • "Viola (Wittrockiana Grp) 'Frizzle Sizzle Blue' er ikke en stedsegrøn plante. Den mister sine blade om vinteren. Den er årlig og vil skulle plantes igen hvert år."

  Denne plante er hårdfør ned til -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder. Hold jorden omkring planten godt fugtig for at fremme vinterhårdføringen.

  Ja, Viola-planter er generelt lette at vedligeholde. De har brug for regelmæssig vanding og trives godt i solen eller halvskyggen. Derudover blomstrer de længe og har få krav til jorden.

  Violer har brug for cirka 15-20 cm plads til at vokse og blomstre. Sørg for, at de har tilstrækkelig plads til at sprede sig og føle sig komfortable. Det er vigtigt at tynde regelmæssigt ud for at undgå overbefolkning.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Frizzle Sizzle Blue' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten have sværere ved at vokse og blomstre. Det anbefales derfor at plante planten et solrigt sted.

  Planten Viola 'Frizzle Sizzle Blue' har brug for vand i gennemsnit en til to gange om ugen afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for vandmættet. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden, inden du vander.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til insekternes sundhed.

  Planter generelt bidrager til biodiversiteten ved at give føde og skjulesteder til insekter, fugle og andre dyr. Det er vigtigt at have forskellige plantearter i haven for at understøtte mangfoldigheden i økosystemet. Ved at plante forskellige blomster og planter kan bier, sommerfugle og andre insekter tiltrækkes, hvilket fremmer biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne marts til juni og nogle gange også om efteråret. Blomstringen kan vare op til 8 uger, afhængigt af vejret og plejen.

  Violer kan godt lide fuld sol, men kan også tåle lidt skygge. Det er vigtigt at give dem tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Disse planter er velegnede som haveplanter.

  Denne plante er ikke spiselig og kan være skadelig ved indtagelse. Det anbefales at undgå brugen af denne plante i madlavning. Det er vigtigt kun at indtage planter, der er specifikt dyrket til menneskelig konsumption.

  Ja, planter kan hjælpe med at dæmpe lyd takket være bladene og stænglerne, der absorberer lydsvibrationer. En tæt beplantning kan reducere lydniveauet. Større planter og træer har generelt en større indvirkning på lyddæmpning.

 • Denne plante kræver ikke specifik beskæring, men at fjerne døde blomster vil fremme blomstringen. Eventuelle udstikkende grene kan beskæres tilbage for at fremme en mere kompakt vækst. Beskær om foråret tilbage til lige over jorden for at forynge planten.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, sørg for at jorden altid er let fugtig. Undgå at rødderne står i vand for at forhindre rodødelæggelse. Giv mere vand i varmt vejr.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst pottemuld specielt til blomstrende planter.

  Jorden til haveplanter som Viola 'Frizzle Sizzle Blue' skal være veldrænet og frugtbar. Sørg for en pH-værdi mellem 6 og 7 for optimal vækst. Tilsæt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på et solrigt eller halvskyggefuldt sted. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  For vinterbeskyttelse anbefales det at dække planten med et lag blade eller halm. Dette hjælper med at beskytte rødderne mod frost. I strenge vintre kan det også være nyttigt at flytte planten i en potte til et beskyttet sted.

  Placer planten på et solrigt sted i veldrænet jord og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern visnede blomster for at fremme blomstringen og giv gødning om foråret og sommeren.

  Haveplanter som denne fiol-lignende har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Gød planten i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning.

  Mulching er gavnligt for haveplanter, da det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Det anbefales at bruge organisk mulchmateriale som træflis, blade eller kompost for optimale resultater. Dog bør overdreven mulching undgås for at forhindre plantens rødder i at blive kvalt.

  Den ideelle jordens surhedsgrad til haveplanter ligger mellem 6 og 7 pH. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En god surhedsgrad sikrer, at planter bedre kan optage næringsstoffer og vokse sundt.

  For effektiv skadedyrsbekæmpelse på havplanter anbefales det at kontrollere blade og stængler regelmæssigt for skadedyr som lus, trips og larver. Derudover kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse bruges til at bekæmpe skadedyr. God hygiejne i haven, såsom regelmæssig rengøring af værktøj og fjernelse af dødt plantemateriale, kan også hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Den Viola 'Frizzle Sizzle Blue' er en iøjnefaldende og farverig plante med frynsede blomsterblade i forskellige nuancer af blå. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af foråret og sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Den kompakte vækst gør den til en ideel plante til bede, potter og hængekurve. 'Frizzle Sizzle Blue' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld position. Regelmæssig vanding og gødning vil sikre en frodig vækst og blomstring af denne smukke viola.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.