Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle is een opvallende en kleurrijke vioolplant met unieke gekrulde bloemblaadjes. Deze compacte plant produceert talrijke bloemen in verschillende kleuren zoals paars, roze, geel en wit. De Frizzle Sizzle bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en speelse uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant is goed bestand tegen kou en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. De Frizzle Sizzle is een favoriet onder tuinliefhebbers vanwege zijn charmante en levendige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren tijdens de herfst en winter. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden voor het volgende groeiseizoen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Zorg voor extra bescherming in de winter, bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht is belangrijk voor deze plant. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langere bloeiperiode.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de plant gezond blijft. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en water krijgt, zodat hij optimaal kan groeien.

  Tuinplanten zoals "Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle" groeien het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere seizoenen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend door de bloemen met heldere kleuren en zoete geur. Het trekt bestuivers aan die helpen bij de bestuiving en de verspreiding van het stuifmeel. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle is goed voor biodiversiteit doordat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat ook bijdraagt aan de biodiversiteit. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode kan duren van 6 tot 10 weken.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle kan goed tegen de volle zon, maar verdraagt ook wat schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral in droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het wordt vooral gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen.

  De plant heeft geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar dode bloemen kunnen worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Overmatige groei kan worden teruggedrongen door regelmatig de plant te knippen. Verwijder ook regelmatig onkruid en dode bladeren rondom de plant.

  De 'Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels van de plant constant in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven. Zorg er ook voor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De bodem voor deze plant moet goed gedraineerd zijn en bij voorkeur lichtvochtig. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de groei en bloei te stimuleren. Zorg voor een neutrale tot lichtzure bodem pH.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Geschikt voor in borders, bloembakken en hanging baskets.

  Om Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle te beschermen in de winter, kun je een laag mulch of bladeren rond de plant aanbrengen. Ook kun je een beschermende doek over de plant leggen tijdens de koudste periodes. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Deze plant doet het goed in de volle zon of halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te bevorderen om nieuwe bloemen te produceren.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die rondom de plant wordt gelegd. Het houdt vocht vast, onderdrukt onkruid en verbetert de bodemstructuur. Het is belangrijk om de mulch laag regelmatig te vernieuwen.

  Tuinplanten, waaronder Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle, gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur is, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het is aangeraden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk.

  Bestrijd ongedierte met neemolie of een mengsel van water en milde zeep. Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen om schade aan de plant te voorkomen. Controleer regelmatig op luizen, spint en andere plagen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Frizzle Sizzle is een opvallende en kleurrijke vioolplant met unieke gekrulde bloemblaadjes. Deze compacte plant produceert talrijke bloemen in verschillende kleuren zoals paars, roze, geel en wit. De Frizzle Sizzle bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en speelse uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant is goed bestand tegen kou en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. De Frizzle Sizzle is een favoriet onder tuinliefhebbers vanwege zijn charmante en levendige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.