Yucca elephantipes 'Puck'

Yucca overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Yucca elephantipes 'Puck' is een opvallende kamerplant met zwaardvormige bladeren die in een rozetvorm groeien. Deze plant heeft een stevige stam die lijkt op een olifantenslurf, vandaar de naam 'elephantipes'. De bladeren zijn donkergroen van kleur en kunnen tot 1 meter lang worden. De Yucca 'Puck' is relatief makkelijk te verzorgen en heeft regelmatig water en voldoende licht nodig. Deze plant voegt een exotisch tintje toe aan elk interieur en kan ook als terrasplant worden gebruikt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Yucca elephantipes 'Puck' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud en heeft weinig water en zonlicht nodig. Deze plant is ook redelijk tolerant ten opzichte van verwaarlozing en kan goed groeien in verschillende omgevingen. Het is belangrijk om de plant af en toe te inspecteren op plagen of ziektes en regelmatig stof van de bladeren te verwijderen.

  Ja, Yucca planten hebben veel licht nodig en gedijen het best in helder indirect zonlicht. Plaats ze bij een raam op het zuiden, westen of oosten voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig licht ontvangen.

  De Yucca plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten in de grond goed opdrogen. Geef de plant ongeveer eens per week water, maar pas op met te veel water geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Kamerplanten zoals ik houden over het algemeen van helder, indirect licht en vermijden direct zonlicht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats mij dus liever niet op een plek waar ik langdurig aan felle zonnestralen word blootgesteld.

  Ja, de Yucca plant houdt van warmte en doet het goed in een warme en lichte omgeving. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius.

  De Yucca elephantipes 'Puck' bloeit meestal in de maanden januari en februari. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, Yucca's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze giftige stoffen uit de lucht kunnen filteren. Het is geen intensieve luchtzuiveraar, maar kan wel helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is echter aan te raden om meerdere planten te hebben voor een optimaal effect.

  Ja, een plek tussen de 15 en 25 graden is ideaal voor deze plant. In deze temperatuur voelt hij zich het meest comfortabel en kan hij goed gedijen. Zorg dus voor een constante kamertemperatuur binnen dit bereik.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan wel gedaan worden om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik een scherpe schaar of snoeischaar en knip de bladeren dicht bij de stam af. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte heeft na het snoeien.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Yucca elephantipes 'Puck' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik een mengsel van potgrond met wat grof zand voor een optimale drainage.

  De Yucca elephantipes 'Puck' gedijt het beste in goed doorlatende, licht zure tot neutrale grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en zand kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren voor deze kamerplant.

  Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht. Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in opdroogt. Af en toe stof van de bladeren afvegen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je gebruikmaken van een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Je kunt eventueel hardnekkig vuil voorzichtig weghalen met lauw water en een milde zeepoplossing. Zorg ervoor dat de bladeren na het schoonmaken goed kunnen drogen om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht. Bescherm de plant tegen temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Yucca elephantipes 'Puck' moet matig zijn, tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te droge lucht, vooral in de winter wanneer de kachel aan staat. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten zoals Yucca houden van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de potgrond te controleren en eventueel aan te passen met specifieke meststoffen als dat nodig is. Most bodemtestkits zijn verkrijgbaar bij tuincentra of online.

  Kamerplanten hebben in het algemeen maar weinig bemesting nodig. Het is voldoende om ze van het voorjaar tot het najaar om de 4-6 weken plantenvoeding te geven. Let op dat je niet te veel voeding geeft, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

 • Omschrijving

  De Yucca elephantipes 'Puck' is een opvallende kamerplant met zwaardvormige bladeren die in een rozetvorm groeien. Deze plant heeft een stevige stam die lijkt op een olifantenslurf, vandaar de naam 'elephantipes'. De bladeren zijn donkergroen van kleur en kunnen tot 1 meter lang worden. De Yucca 'Puck' is relatief makkelijk te verzorgen en heeft regelmatig water en voldoende licht nodig. Deze plant voegt een exotisch tintje toe aan elk interieur en kan ook als terrasplant worden gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.