Helichrysum apiculatum 'Korma'

Helichrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Helichrysum apiculatum 'Korma' is een compacte en bossige plant met zilvergrijs blad en kleine gele bloemen die lijken op madeliefjes. Deze plant wordt ongeveer 20 cm hoog en bloeit van de lente tot de herfst. Het blad heeft een sterke geur en wordt vaak gebruikt in droogboeketten vanwege de mooie kleur en textuur. De plant gedijt goed in de volle zon en kan goed tegen droge omstandigheden. 'Korma' is een ideale plant voor rotstuinen, borders en potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Helichrysum apiculatum 'Korma' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Hierdoor zorgt de plant voor kleur en structuur in de tuin, zelfs tijdens koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of afdekzeil. Deze plant kan dus in Nederlandse tuinen overleven tijdens de winter.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist minimaal water en voeding. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de volle zon. Snoeien is niet vaak nodig en de plant is over het algemeen niet gevoelig voor ziekten of plagen.

  De plant heeft behoefte aan voldoende ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een plek waar de wortels vrij kunnen groeien zonder belemmeringen. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten.

  De Helichrysum apiculatum 'Korma' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de waterbehoefte verminderen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is dus een goede keuze voor het ondersteunen van de biodiversiteit in je tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij voedsel en beschutting biedt aan insecten en kleine dieren. Daarnaast kan de plant helpen bij het bestuiven van andere planten in de tuin. Het toevoegen van verschillende plantensoorten aan de tuin kan de biodiversiteit in de omgeving vergroten.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel licht nodig heeft om goed te groeien. Zorg voor voldoende water bij warm weer om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant Helichrysum apiculatum 'Korma' is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het wordt afgeraden om deze planten te consumeren. De plant bevat geen voedzame eigenschappen voor menselijke consumptie.

  Ja, Helichrysum apiculatum 'Korma' heeft een geluidsdempend effect vanwege de dichte bladeren en de structuur van de plant. Echter, de mate van geluidsdemping kan variëren afhankelijk van de omgeving en de grootte van de plant. Over het algemeen wordt de plant beschouwd als een goede geluidsdemper in de tuinomgeving.

 • Het snoeien van deze plant is het beste om te doen in het voorjaar, na de laatste vorst. Verwijder dode of beschadigde takken en snijd de plant terug tot een compacte vorm. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad nat te maken om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een luchtige mix die vocht vasthoudt maar ook voldoende drainage biedt. Af en toe bemesten met organische meststof kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg compost of organische meststof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Helichrysum apiculatum 'Korma' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor de winter kan het raadzaam zijn om de plant af te dekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen. Als de plant in een pot staat, kan deze het beste naar een beschutte plek worden verplaatst.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant in het groeiseizoen eens per maand wat universele plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een algemene meststof voor bloeiende planten. Kies voor een organische meststof om de bodemstructuur te verbeteren en de planten gezond te houden. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met een laag mulch. Mulch beschermt de wortels tegen vorst en helpt om vocht vast te houden in de grond. Daarnaast kan mulch ook onkruidgroei verminderen.

  De plant gedijt het beste in licht zure tot neutrale grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Te zure of te basische grond kan leiden tot groeiproblemen en voedingsstoffen tekorten. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen en spint. Wanneer nodig kunnen deze met een milieuvriendelijke methode bestreden worden, zoals met roofmijten of een insecticidenvrije zeepoplossing. Zo blijft de plant gezond en mooi bloeien.

 • Omschrijving

  De Helichrysum apiculatum 'Korma' is een compacte en bossige plant met zilvergrijs blad en kleine gele bloemen die lijken op madeliefjes. Deze plant wordt ongeveer 20 cm hoog en bloeit van de lente tot de herfst. Het blad heeft een sterke geur en wordt vaak gebruikt in droogboeketten vanwege de mooie kleur en textuur. De plant gedijt goed in de volle zon en kan goed tegen droge omstandigheden. 'Korma' is een ideale plant voor rotstuinen, borders en potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.