Petunia Double Wave

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Double Wave is een prachtige en weelderig bloeiende plant met dubbele bloemen die een feestelijk en vrolijk gevoel geven aan elke tuin of balkon. Deze plant heeft een compacte groei en produceert overvloedige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars, blauw en wit. De dubbele bloemblaadjes geven de Petunia Double Wave een extra luxueuze uitstraling en zorgen voor een echte eyecatcher in elke bloemenborder. Deze plant is zeer geschikt voor hangmanden, borders en potten en gedijt het beste in de volle zon. De Petunia Double Wave is makkelijk te verzorgen en bloeit langdurig gedurende het hele groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Double Wave is geen groenblijvende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Deze plant is een eenjarige plant die bloeit in de zomer en herfst en daarna afsterft.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes.

  Petunia Double Wave is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verder is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen.

  De Petunia Double Wave heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden en bloeien. Plant ze op een afstand van ongeveer 15 tot 30 centimeter uit elkaar voor optimale groei en bloei.

  Petunia Double Wave groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is wel belangrijk dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor de beste bloeiresultaten. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloemen en een minder compacte groei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Double Wave hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten in licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de Petunia Double Wave trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het toevoegen van diverse plantensoorten in de tuin kan een positieve invloed hebben op het lokale ecosysteem. Het is belangrijk om biologisch geteelde planten te kiezen om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit vanaf de late lente tot aan de herfst en bloeit ongeveer 3 tot 4 maanden lang. Het is een populaire keuze vanwege zijn langdurige bloeiperiode.

  Ja, de Petunia Double Wave kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt op warme dagen. Zorg voor een goede afwatering in de grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Petunia Double Wave is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt gegeten.

  Nee, de Petunia Double Wave is niet geluidsdempend. Deze plant staat bekend om zijn prachtige bloemen en is een populaire keuze voor in de tuin. Het is vooral een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het raadzaam om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit bevordert de bloei en voorkomt zaadvorming. Knip de stelen vlak boven een bladpaar af om nieuwe bloemen te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om droog te worden en schimmelvorming te voorkomen.

  Voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bijmesten met geschikte meststoffen zal de plant helpen gezond en sterk te groeien.

  De Tuinplanten groeien het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Vermijd zware en te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze tuinplant doet het het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Kies een plek in de tuin waar de plant minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag stro of mulch. Zorg ervoor dat de wortels niet te nat blijven, omdat dit kan leiden tot rot. Snijd dode of beschadigde delen van de plant weg in het voorjaar om de gezondheid te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Geef de plant elke 2 weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Dit kan bijvoorbeeld om de twee weken tijdens het groeiseizoen worden gedaan. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond en bloeiend te houden.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers. Houd de mulch ongeveer 5-10 cm van de stengels van de plant om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Double Wave houdt van een neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Planten zoals de Petunia Double Wave kunnen last hebben van ongedierte zoals luizen, slakken en trips. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofvliegen ingezet worden. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en eventuele plagen snel aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Petunia Double Wave is een prachtige en weelderig bloeiende plant met dubbele bloemen die een feestelijk en vrolijk gevoel geven aan elke tuin of balkon. Deze plant heeft een compacte groei en produceert overvloedige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars, blauw en wit. De dubbele bloemblaadjes geven de Petunia Double Wave een extra luxueuze uitstraling en zorgen voor een echte eyecatcher in elke bloemenborder. Deze plant is zeer geschikt voor hangmanden, borders en potten en gedijt het beste in de volle zon. De Petunia Double Wave is makkelijk te verzorgen en bloeit langdurig gedurende het hele groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.