Petunia Double Wave Violet

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Double Wave Violet is een prachtige en opvallende plant met dubbele violette bloemen en een hangende groeiwijze. Het is een populaire keuze voor hangmanden, bloembakken en borders, omdat de plant langdurig bloeit en goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. De Double Wave Violet heeft een compacte groei en kan tot wel 30 cm hoog worden, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon. De bloemen hebben een zachte, zoete geur en trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin. Deze petunia heeft regelmatig water en voeding nodig om optimaal te groeien en bloeien, maar beloont je met prachtige bloemen gedurende het hele groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Double Wave Violet is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige bloeiende plant die niet overwintert. Na de bloeiperiode zal de plant afsterven en in het voorjaar opnieuw geplant moeten worden.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten blijven tijdens vorstperiodes. Het is aan te raden om hem binnen te halen of te beschermen met een beschermhoes of mulch in de winter. Het beste is om hem te planten in een pot die naar binnen kan worden verplaatst tijdens koudere periodes.

  Petunia Double Wave Violet is gemakkelijk in onderhoud en vereist minimale verzorging. Deze plant is zeer geschikt voor in de tuin en bloeit rijkelijk. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Petunia Double Wave Violet heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de planten worden geplant op een afstand van ongeveer 25-30 cm van elkaar.

  De Petunia Double Wave Violet groeit het beste in de volle zon, dus het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei.

  De Petunia Double Wave Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Gemiddeld kan de plant twee tot drie keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de bodemvochtigheid en omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en de biodiversiteit willen bevorderen. Tuiniers kunnen genieten van een levendige en kleurrijke tuin met de aanwezigheid van deze plant.

  Ja, de Petunia Double Wave Violet trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpt de plant om de bodem te bedekken en beschermt het tegen erosie, wat gunstig is voor het ecosysteem. Tot slot kan de Petunia Double Wave Violet ook dienen als schuil- en voedselplaats voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en blijft meestal bloeien gedurende deze hele periode. Het is een langbloeiende plant die zowel in de zomer als in de herfst bloemen produceert.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Let op dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve bloeiende plant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen en bloembakken vanwege zijn aantrekkelijke paarse bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen, zoals bijvoorbeeld dikke bladeren of dichte groei. Het is echter niet bekend of deze specifieke plant geluidsdempend is. Over het algemeen hebben planten een mild geluidsdempend effect.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Daarnaast kan het snoeien van langwerpige scheuten helpen om de plant compact en bossig te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia Double Wave Violet heeft goed doorlatende en voedzame potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig is, maar niet te nat. Het is aan te raden om eens in de zoveel tijd de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor een optimale groei van deze tuinplant. Zorg voor een licht vochtige grond en vermijd wateroverlast. Het toevoegen van organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Petunia Double Wave Violet gedijt het beste op een zonnige standplaats. Deze plant is goed bestand tegen warm weer en kan ook goed gedijen in potten op het balkon of het terras. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens drogere periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, aangezien ze in de grond staan en vorstbestendig zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Indien nodig kan een mulchlaag worden aangebracht om de wortels te beschermen tegen strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg om de paar weken vloeibare meststof toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium voor optimale groei. Vermijd overbemesting om wortelverbranding en groeiproblemen te voorkomen.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij tuinplanten. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Double Wave Violet groeien het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken om de plant gezond te houden. Een goede bodem met de juiste zuurgraad bevordert een optimale groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan regelmatige inspectie en handmatige verwijdering van insecten en slakken helpen. Daarnaast kan het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum, effectief zijn. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven, zodat ze minder vatbaar zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  De Petunia Double Wave Violet is een prachtige en opvallende plant met dubbele violette bloemen en een hangende groeiwijze. Het is een populaire keuze voor hangmanden, bloembakken en borders, omdat de plant langdurig bloeit en goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. De Double Wave Violet heeft een compacte groei en kan tot wel 30 cm hoog worden, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon. De bloemen hebben een zachte, zoete geur en trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin. Deze petunia heeft regelmatig water en voeding nodig om optimaal te groeien en bloeien, maar beloont je met prachtige bloemen gedurende het hele groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.