Alstroemeria Aiko

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alstroemeria Aiko is een prachtige en kleurrijke vaste plant met opvallende bloemen in tinten van roze, paars en wit. Het heeft lange stelen met meerdere bloemknoppen die lang bloeien en een mooie toevoeging zijn aan bloemstukken. Deze plant gedijt goed in de zon en een goed doorlatende grond, waardoor het een ideale keuze is voor tuinen en borders. Alstroemeria Aiko is gemakkelijk te kweken en te onderhouden en trekt veel vlinders en bijen aan. Het is een veelzijdige en decoratieve plant die een vrolijke uitstraling geeft aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Alstroemeria Aiko is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  Alstroemeria Aiko is winterhard tot ongeveer -5 graden, maar kan wat bescherming nodig hebben bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter goed af te dekken met bladeren of stro. In de lente kunnen de oude, bevroren stengels worden weggeknipt.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een zonnige plek te zetten. Het is ook goed om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  Alstroemeria Aiko heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en genoeg licht en lucht te krijgen. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  Alstroemeria Aiko groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Alstroemeria Aiko heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond regelmatig vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant pas water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, Alstroemeria Aiko trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken. De plant kan helpen bij de bestuiving en ondersteuning van de biodiversiteit.

  Ja, de Alstroemeria Aiko trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor een gezonde leefomgeving voor verschillende insecten en dieren. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Alstroemeria Aiko bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloei duurt meestal zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, de Alstroemeria Aiko kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Zorg wel voor voldoende vochtigheid en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn mooie bloemen. Het consumeren ervan kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Alstroemeria planten hebben dikke stengels en bladeren die geluid kunnen absorberen. Deze eigenschap maakt ze enigszins geluidsdempend, vooral wanneer ze dicht bij een raam staan.

 • Alstroemeria Aiko moet jaarlijks in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de grond om de plant gezond te houden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik bij het snoeien een scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Alstroemeria Aiko heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water bij de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt om rotting te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  De Alstroemeria Aiko gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Meng eventueel potgrond met grof zand voor een betere drainage.

  Alstroemeria Aiko gedijt het beste in vochtige maar goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en rijk aan organisch materiaal. De pH van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn.

  De Alstroemeria Aiko gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Deze plant is geschikt voor zowel borderbeplanting als in potten op het terras.

  Voor tuinplanten die niet winterhard zijn, is het aan te raden om ze in de winter te beschermen. Dit kan door de planten te bedekken met stro, bladeren of een jutezak. Het is ook belangrijk om de planten tijdens vorstperiodes regelmatig te controleren en indien nodig extra bescherming te bieden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant eens in de paar weken met plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Alstroemeria Aiko hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en zomer voor het beste resultaat. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch de grond rondom deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische mulch zoals compost of boomschors. Breng een laag van 5-8 cm mulch aan, maar laat ruimte rond de stam vrij.

  De Alstroemeria Aiko gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplant, kan je gebruik maken van natuurlijke middelen zoals knoflookspray of neemolie. Het regelmatig inspecteren van de plant en verwijderen van aangetaste delen helpt ook om plagen te voorkomen. Daarnaast kan je ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes introduceren om ongedierte op een natuurlijke manier te bestrijden.

 • Omschrijving

  Alstroemeria Aiko is een prachtige en kleurrijke vaste plant met opvallende bloemen in tinten van roze, paars en wit. Het heeft lange stelen met meerdere bloemknoppen die lang bloeien en een mooie toevoeging zijn aan bloemstukken. Deze plant gedijt goed in de zon en een goed doorlatende grond, waardoor het een ideale keuze is voor tuinen en borders. Alstroemeria Aiko is gemakkelijk te kweken en te onderhouden en trekt veel vlinders en bijen aan. Het is een veelzijdige en decoratieve plant die een vrolijke uitstraling geeft aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.