Lilium (Asiatic Grp) 'New Wave'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium 'New Wave' is een prachtige lelievariëteit binnen de Asiatic Groep, die bekend staat om zijn heldere en levendige kleuren. De bloemen zijn groot en trompetvormig, met een opvallende oranje kleur en donkerrode vlekken. Deze lelie bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. De Lilium 'New Wave' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze opvallende lelie is perfect voor het toevoegen van kleur en flair aan borders, bloembedden en potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Lelies zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen binnenshuis. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren voor een optimale groei.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'New Wave' heeft veel licht nodig. Plaats de plant daarom op een zonnige plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten voldoende licht ontvangen.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de waterbehoefte iets verminderen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'New Wave' houdt niet van direct zonlicht, dus is het beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloei verminderen. Het is dus verstandig om hem op een wat meer beschutte plek te plaatsen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'New Wave' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude lucht te houden, omdat dit de groei kan belemmeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, lelies staan ​​niet bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die bekend staan om hun mooie bloemen en geur. Het is nog steeds goed om ze in huis te hebben vanwege hun esthetische waarde.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een lichte en warme locatie te plaatsen.

 • Kamerlelies moeten regelmatig worden gesnoeid om dode bloemen en bladeren te verwijderen. Dit helpt de plant om energie te besparen en nieuwe groei te stimuleren. Snoei de stelen met een scherpe schaar tot net boven de grond als de bloemen zijn uitgebloeid.

  Geef regelmatig water aan de plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik een voedingsrijke potgrond voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende grond met een gemiddelde kwaliteit. De bodem moet vochtig zijn, maar niet te nat. Een licht zure grond is ideaal voor deze plantensoort.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Geef de plant elke 2-4 weken vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van glansmiddelen op de bladeren. Het is ook belangrijk om af en toe de pot of plantenbak schoon te maken om eventuele ophoping van vuil te voorkomen.

  Lilium (Asiatic Grp) 'New Wave' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'New Wave' gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurverschillen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van verwarmingsbronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid wordt het best op peil gehouden tussen de 40-60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. De zuurgraad van de bodem kan worden getest met behulp van een pH-testkit. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om een goede bloei te garanderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering.

 • Omschrijving

  De Lilium 'New Wave' is een prachtige lelievariëteit binnen de Asiatic Groep, die bekend staat om zijn heldere en levendige kleuren. De bloemen zijn groot en trompetvormig, met een opvallende oranje kleur en donkerrode vlekken. Deze lelie bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. De Lilium 'New Wave' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze opvallende lelie is perfect voor het toevoegen van kleur en flair aan borders, bloembedden en potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.