Zantedeschia 'Hot Flashes'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Hot Flashes' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met opvallende bloemen. De bloemen hebben een heldere rode kleur die echt opvalt in elk interieur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een echte blikvanger in huis en brengt een vrolijke sfeer in de ruimte. Zantedeschia 'Hot Flashes' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een mooie toevoeging aan elke plantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant af en toe wat plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Zantedeschia 'Hot Flashes' heeft veel licht nodig omdat het een kamerplant is die afkomstig is uit tropische regenwouden. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de Zantedeschia 'Hot Flashes' houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en heldere plek staat, weg van tocht en kou. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden.

  De Zantedeschia 'Hot Flashes' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Hij kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een schonere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, Zantedeschia 'Hot Flashes' groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze plant gedijt goed in kamers met een gematigde temperatuur. Het is belangrijk om deze omstandigheden te handhaven voor een gezonde groei van de plant.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant afknippen om de bloei te bevorderen. Verwijder ook eventuele beschadigde of dode bladeren om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef in de lente en zomer matig water en minder in de herfst en winter. Laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermeng wat extra perliet of scherp zand om de drainage te verbeteren. Gebruik een pot met gaten in de bodem om overtollig water af te voeren en voorkom wortelrot. Het is ook aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de bodem vocht vast kan houden, maar niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond en grof zand kan geschikt zijn voor deze kamerplant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd lichtvochtig is, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Houd de bladeren van de plant schoon door ze af en toe af te stoffen met een zachte doek. Besproei de bladeren regelmatig met water om stof en eventuele insecten weg te spoelen. Gebruik milde zeepoplossing om eventuele hardnekkige vuil te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 16 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Bij lagere temperaturen kan de groei van de plant vertragen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-70% is ideaal voor kamerplanten. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te zetten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op tekenen van uitdroging.

  De Zantedeschia staat het liefst in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Als de pH te hoog is, kan dit leiden tot voedingsproblemen voor de plant.

  De Zantedeschia 'Hot Flashes' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Hot Flashes' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met opvallende bloemen. De bloemen hebben een heldere rode kleur die echt opvalt in elk interieur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een echte blikvanger in huis en brengt een vrolijke sfeer in de ruimte. Zantedeschia 'Hot Flashes' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een mooie toevoeging aan elke plantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.