Verbena GGG Star Dreams Rose

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena GGG Star Dreams Rose is een prachtige en opvallende vaste plant met een overvloed aan roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende sterachtige vorm en zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Deze plant bloeit langdurig van het vroege voorjaar tot de late herfst en kan goed gedijen in zonnige tuinen en borders. De Verbena GGG Star Dreams Rose heeft een compacte groeiwijze en blijft mooi rechtop staan zonder ondersteuning. Het is een ideale plant voor het creëren van kleurrijke en levendige bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer zal uitlopen met nieuw blad.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek. Deze plant kan het beste worden geplant in de volle zon en goed doorlatende grond.

  De "Verbena GGG Star Dreams Rose" is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten voor optimale groei en bloei. Snoei dode bloemen regelmatig af voor een gezonde uitstraling.

  De Verbena GGG Star Dreams Rose heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd voldoende afstand tussen de planten om overwoekering te voorkomen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In donkere schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze soort planten staat bekend om vlinders en bijen aan te trekken vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze als je wilt bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers in je tuin.

  Ja, planten die bloeien en nectar produceren, zoals de "Verbena GGG Star Dreams Rose", zijn goed voor biodiversiteit omdat ze bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. Bovendien dragen ze bij aan de voedselketen en creëren ze een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten dieren. Het is daarom aan te raden om biodiverse planten aan te planten in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloei kan duren tot wel 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verder heeft de plant geen speciale bescherming nodig tegen de zon.

  Nee, de Verbena GGG Star Dreams Rose is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk geteeld voor zijn decoratieve bloemen in de tuin en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  De "Verbena GGG Star Dreams Rose" is geen geluidsdempende plant. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant. Andere planten, zoals bamboe of klimop, kunnen meer geluid absorberen.

 • Je kunt de Tuinplanten het beste in het voorjaar terugsnoeien tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Het regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en stimuleert de bloei.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten bevat voedingsstoffen die de plant nodig heeft om te groeien en bloeien. Het is belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een gezonde groei.

  De Tuinplant Verbena GGG Star Dreams Rose gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is en niet te behaard. Bemest de plant regelmatig met organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Voldoende ruimte en lucht om de plant bevordert een gezonde groei.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Plaats een beschermende frame of kooi rond de plant om te voorkomen dat de takken breken onder het gewicht van sneeuw. Vermijd snoeien in de herfst en wacht tot het voorjaar om dode takken te verwijderen.

  Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg voor een weelderige bloei.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen bij tuinplanten. Het kan worden gedaan door een laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Dit helpt ook bij het behouden van een constante bodemtemperatuur.

  De Tuinplanten vereisen een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig om optimale groei en bloei te bevorderen. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsstoffentekorten en problemen met de opname van voedingsstoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals de Verbena GGG Star Dreams Rose, kunnen verschillende methoden worden toegepast. Denk aan het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, het regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste delen van de plant. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet om het probleem op te lossen.

 • Omschrijving

  De Verbena GGG Star Dreams Rose is een prachtige en opvallende vaste plant met een overvloed aan roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende sterachtige vorm en zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Deze plant bloeit langdurig van het vroege voorjaar tot de late herfst en kan goed gedijen in zonnige tuinen en borders. De Verbena GGG Star Dreams Rose heeft een compacte groeiwijze en blijft mooi rechtop staan zonder ondersteuning. Het is een ideale plant voor het creëren van kleurrijke en levendige bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.