Verbena GGG Star Dreams Violett

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena GGG Star Dreams Violett is een prachtige, compacte plant met diep paarse bloemen die lijken op kleine sterren. Het blad van deze plant is groen en fijn van structuur. De bloemen zijn zeer opvallend en trekken vlinders en bijen aan. De plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en gedijt goed in de volle zon. Verbena GGG Star Dreams Violett is een ideale keuze voor in borders, potten of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot een temperatuur van ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. In de winter kan het nodig zijn om de plant naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de tuinplant Verbena GGG Star Dreams Violett is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig dode bloemen verwijderen zal de bloei bevorderen.

  Tuinplanten hebben meestal wat ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Afhankelijk van de soort plant kan de benodigde ruimte verschillen.

  Tuinplanten, zoals Verbena, groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei vertragen en kunnen bloemen minder talrijk bloeien. Het is daarom aan te raden om Verbena te planten op een zonnige plek voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze tuinplant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het zal zeker helpen om deze vriendelijke insecten naar jouw tuin te lokken. Het is een goede keuze voor een biodiverse en levendige tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Hierdoor draagt het bij aan het behoud van verschillende diersoorten in de tuin.

  Verbena GGG Star Dreams Violett bloeit van juni tot en met september. De bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed groeien en bloeien op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Verbena GGG Star Dreams Violett is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, de plant Verbena GGG Star Dreams Violett heeft een geluidsdempende werking. Dit komt voornamelijk door de dichte groei van de bladeren en eventuele bloemen. Het kan een positief effect hebben op geluidsoverlast in de tuin of op het balkon.

 • Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden en het bevorderen van nieuwe bloemknoppen. Verwijder uitgebloeide bloemen en knip lange, slungelige takken terug om de plant gezond te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar wanneer de planten weer beginnen te groeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te lang vochtig blijft staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De Verbena GGG Star Dreams Violett heeft een voorkeur voor goed doorlatende, voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Verbena GGG Star Dreams Violett gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en plant de Verbena op een beschutte plek in de tuin. Deze plant is geschikt voor in borders, potten of hanging baskets.

  De plant heeft bescherming nodig tegen vorst in de winter. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een dikke laag stro of bladeren. Ook is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  De plant heeft wekelijks water nodig en moet regelmatig bemest worden. Zorg voor voldoende zonlicht en snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch kan worden gebruikt rondom de plant om de vochtigheid en temperatuur van de grond te reguleren. Het helpt ook om onkruidgroei te voorkomen en voedingsstoffen vast te houden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of bladeren van de plant wordt gelegd.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem een licht zure tot neutrale pH-waarde heeft, idealiter tussen 5,5 en 7,5. Het is raadzaam om de pH-waarde van de bodem te testen voordat je begint met het planten van nieuwe tuinplanten. Bij een te hoge of te lage zuurgraad kunnen planten moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals gier, rabarberextract of brandnetelgier. Ook kunt u natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Zorg daarnaast voor een juiste standplaats en gezonde groei om de plant weerbaarder te maken tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Verbena GGG Star Dreams Violett is een prachtige, compacte plant met diep paarse bloemen die lijken op kleine sterren. Het blad van deze plant is groen en fijn van structuur. De bloemen zijn zeer opvallend en trekken vlinders en bijen aan. De plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en gedijt goed in de volle zon. Verbena GGG Star Dreams Violett is een ideale keuze voor in borders, potten of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.