Verbena GGG Star Dreams Violett Eye

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena GGG Star Dreams Violett Eye is een prachtige en opvallende plant met paarse bloemen en groen blad. De bloemen hebben een uniek oogpatroon in het midden, wat hen een speciale uitstraling geeft. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale keuze voor kleurrijke borders, bloembakken of hangmanden. De Verbena GGG Star Dreams Violett Eye gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant is meestal groen van kleur en kan licht verkleuren in de herfst. Het is een tuinplant die zich het beste ontwikkelt in de zomer.

  De plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Verbena planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen alleen regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Ze bloeien rijkelijk en kunnen goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Snoei de plant regelmatig om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft zo'n 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en vermijd te veel schaduw in de omgeving. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen om overbevolking te voorkomen.

  De Verbena GGG Star Dreams Violett Eye groeit het beste in de volle zon. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals de Verbena GGG Star Dreams Violett Eye hebben gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht kan opdrogen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heerlijke geur en nectarrijke bloemen. Het zal zeker insecten aantrekken naar jouw tuin.

  Ja, deze plant trekt verschillende insecten aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpt de plant ook om de bodem te verbeteren en te beschermen tegen erosie. Over het algemeen zijn tuinplanten gunstig voor biodiversiteit.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de Verbena GGG Star Dreams Violett Eye heeft een geluidsdempende werking. Haar bladeren en bloemen absorberen geluidsgolven en kunnen bijdragen aan een rustige omgeving. Het is een goede keuze voor het creëren van een stille en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Knip daarnaast in het voorjaar de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om de groei te bevorderen. Vermijd het snoeien in de herfst om vorstschade te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben een goed doorlatende potgrond nodig met een hoge voedingswaarde. Een mengsel van universele potgrond en wat extra compost is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet te droog.

  Tuinplanten zoals de Verbena GGG Star Dreams Violett Eye gedijen het best in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat, en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten en te controleren op eventuele tekorten.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze tuinplanten kunnen goed tegen droge omstandigheden.

  Tuinplanten zoals de Verbena GGG Star Dreams Violett Eye hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met bijvoorbeeld een dikke laag mulch of stro om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat tegen koude wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant teruggesnoeid worden om nieuwe groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulch kan helpen om de grond rondom de plant vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen kou. Het aanbrengen van een laag mulch van ongeveer 5-8 cm diep in het voorjaar kan gunstig zijn voor de groei en bloei van tuinplanten. Kies voor organisch mulchmateriaal zoals boomschors, compost of houtsnippers voor een natuurlijke uitstraling in de tuin.

  De Verbena GGG Star Dreams Violett Eye heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede drainage om eventuele wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Verbena GGG Star Dreams Violett Eye, kunt u natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het besproeien met een mengsel van water en zeep proberen. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Houd de plant ook gezond door te zorgen voor voldoende water en voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  De Verbena GGG Star Dreams Violett Eye is een prachtige en opvallende plant met paarse bloemen en groen blad. De bloemen hebben een uniek oogpatroon in het midden, wat hen een speciale uitstraling geeft. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale keuze voor kleurrijke borders, bloembakken of hangmanden. De Verbena GGG Star Dreams Violett Eye gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.