Verbena GGG Star Dreams Hot Pink

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena GGG Star Dreams Hot Pink is een opvallende en kleurrijke vaste plant met heldere, roze bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke tuin. Deze plant gedijt goed in zonnige gebieden en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De compacte groeiwijze maakt deze Verbena perfect voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert een langdurige bloei. Een makkelijk te onderhouden en prachtige toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een meerjarige plant die in het voorjaar opnieuw zal uitlopen. Het beste is om hem in het najaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in milde klimaten.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

  De Verbena GGG Star Dreams Hot Pink heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Let op de groeisnelheid en grootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Tuinplanten zoals deze gedijen het beste in de volle zon en zullen minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant beperkt worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is goed om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Een goede richtlijn is om 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuiniers die graag vlinders en bijen in hun tuin willen aantrekken.

  Ja, de Verbena GGG Star Dreams Hot Pink is goed voor biodiversiteit door zijn aantrekking van bijen, vlinders en andere bestuivers. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende insectensoorten en draagt bij aan een gezonde eco-systeem. Het zorgt voor meer diversiteit en leven in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  De Verbena GGG Star Dreams Hot Pink kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Verbena GGG Star Dreams Hot Pink is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het wordt aangeraden om enkel planten te eten die specifiek geteeld zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen door de bladeren en bloemen die geluidstrillingen absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en zo voor een rustigere sfeer te zorgen in jouw tuin.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden en de vorm te behouden. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om de groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplant heeft kwalitatieve potgrond nodig om gezond te groeien en bloeien. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en een neutrale tot licht zure pH-waarde hebben. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast om de gezondheid van de plant te bevorderen. Onderhoud de bodem regelmatig door te mulchen en te bemesten.

  De Verbena GGG Star Dreams Hot Pink gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, idealiter minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door deze af te dekken met een laag stro of mulch. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze tuinplant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen zorgt voor een gezonde groei en bloei. Het is ook goed om de plant in het voorjaar te bemesten.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om rondom de plant mulch aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden, onderdrukt onkruid en voegt organisch materiaal toe aan de bodem. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de tuinplanten.

  De Tuinplanten zoals Verbena GGG Star Dreams Hot Pink gedijen goed in neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze planten. Let op de zuurgraad van de bodem bij het planten en verzorgen van de Tuinplanten.

  Om de plant te beschermen tegen ongedierte, kunt u regelmatig controleren op luizen, trips en spintmijten. Besproei de plant met een milde zeepoplossing of gebruik een biologisch bestrijdingsmiddel indien nodig. Houd de plant goed geventileerd en verwijder eventueel aangetaste bladeren.

 • Omschrijving

  De Verbena GGG Star Dreams Hot Pink is een opvallende en kleurrijke vaste plant met heldere, roze bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke tuin. Deze plant gedijt goed in zonnige gebieden en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De compacte groeiwijze maakt deze Verbena perfect voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert een langdurige bloei. Een makkelijk te onderhouden en prachtige toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.