Verbena GGG Star Dreams Blue Eye

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena GGG Star Dreams Blue Eye is een prachtige en opvallende plant met helderblauwe bloemen. Het is een compacte en rijkbloeiende plant die ideaal is voor in hanging baskets, bloembakken of borders. De bloemen hebben een diepblauwe kleur met een opvallend wit oog in het midden, wat zorgt voor een speels effect. De Verbena GGG Star Dreams Blue Eye trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de herfst. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een optimale bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Verbena GGG Star Dreams Blue Eye is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot leven. Het is een tuinplant die seizoensgebonden bladverlies vertoont.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Geef de plant indien mogelijk een beschutte standplaats.

  Ja, Verbena GGG Star Dreams Blue Eye is een makkelijke tuinplant die weinig onderhoud vereist. Het gedijt goed in de volle zon en heeft niet veel water nodig. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen droge periodes.

  . De plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk voldoende ruimte tussen de planten te laten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg voor een goede afstand tussen de planten voor een gezonde groei.

  Tuinplant Verbena GGG Star Dreams Blue Eye groeit het best op een zonnige plek, maar kan ook in de schaduw groeien, mits er nog voldoende licht is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende zonlicht ontvangt om goed te kunnen gedijen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast ontstaat. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is een favoriet bij vlinders en bijen vanwege de aantrekkelijke bloemen en hun nectarrijke nectar. Het helpt de biodiversiteit in je tuin te vergroten en zorgt voor een levendige en bruisende omgeving voor deze belangrijke bestuivers. Je zult vaak vlinders en bijen zien rondfladderen en genieten van de nectar van deze prachtige plant.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze bloemen produceren die insecten aantrekken en voedsel bieden voor bijen en vlinders. Door het toevoegen van verschillende soorten planten aan de tuin wordt de biodiversiteit bevorderd. Het is belangrijk om te zorgen voor een diversiteit aan planten om verschillende dieren aan te trekken.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant die het beste gedijt in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is puur decoratief en wordt gebruikt als tuinplant. Het consumeren van de bladeren of bloemen wordt niet aanbevolen.

  Tuinplanten, waaronder Verbena GGG Star Dreams Blue Eye, hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is geen plant die specifiek ontworpen is om geluid te absorberen. Voor geluidsdemping kun je beter kiezen voor speciale geluidswerende materialen zoals beplantingswanden of geluidsschermen.

 • Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg om de groei te bevorderen. Let op dat de plant zijn natuurlijke vorm behoudt tijdens het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de nacht valt.

  De Verbena GGG Star Dreams Blue Eye gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Tuinplanten gedijen het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, anders kan dit leiden tot wortelrot. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Vermijd te natte en te vochtige grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de winter extra bescherming nodig. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Ook kan het helpen om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de bloei te stimuleren. Daarnaast kan de plant in het voorjaar worden bijgemest met organische of langzaam werkende meststof.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig, bij voorkeur met een algemene meststof voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan worden gebruikt rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en helpt bij het behouden van voedingsstoffen in de grond. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant komt.

  De Tuinplanten soort waar deze plant onder valt groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem tussen de 6,5 en 7,5 pH ligt voor optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Verbena GGG Star Dreams Blue Eye, is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op aanwezigheid van insecten. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum, kan helpen om ongedierte te verwijderen zonder de planten te beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om de planten regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om de weerstand van de planten te verhogen.

 • Omschrijving

  De Verbena GGG Star Dreams Blue Eye is een prachtige en opvallende plant met helderblauwe bloemen. Het is een compacte en rijkbloeiende plant die ideaal is voor in hanging baskets, bloembakken of borders. De bloemen hebben een diepblauwe kleur met een opvallend wit oog in het midden, wat zorgt voor een speels effect. De Verbena GGG Star Dreams Blue Eye trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de herfst. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een optimale bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.