Agave filifera

Agave

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Agave filifera is een succulente plant met lange, smalle bladeren die eindigen in fijne draden, waardoor de plant een pluizig uiterlijk krijgt. De bladeren zijn groenblauw van kleur en groeien in een rozetvormige structuur. Deze plant kan tot 60 cm hoog worden en vormt na verloop van tijd zijdelingse uitlopers. Agave filifera bloeit zelden, maar als dat gebeurt, produceert de plant een hoge bloemstengel met groenachtige bloemen. Deze plant gedijt goed in een zonnige, droge omgeving en heeft weinig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige standplaats. Regelmatig bemesten in de lente en zomer is aan te raden.

  Ja, deze plant heeft veel indirect zonlicht nodig en doet het goed op een plekje bij een raam. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen. Zo kan de plant optimaal groeien en gedijen.

  De plant heeft matig water nodig en moet slechts eens per week worden bewaterd. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten van de plant voldoende zonlicht krijgen. Te weinig zonlicht kan ervoor zorgen dat de plant minder goed groeit.

  Ja, Agave filifera houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om goed te kunnen gedijen. Ze houden niet van koude temperaturen en tocht.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan tot enkele weken duren.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om de lucht in huis te zuiveren. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving door giftige stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom aan te raden om deze plant in huis te hebben.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Houd er rekening mee dat deze plant gevoelig is voor te lage of te hoge temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, omdat het geen houtige stengels heeft. Als de bladeren te lang worden, kunnen ze eenvoudig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat je beschermende handschoenen draagt vanwege de scherpe punten van de bladeren.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet tussen de gietbeurten goed opdrogen. Geef in de lente en zomer één keer per week water en in de herfst en winter één keer per maand. Zorg ervoor dat de pot goed is afgetapt om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond, bijvoorbeeld cactus potgrond gemengd met zand. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, dit kan leiden tot wortelrot. Voeg in het voorjaar wat meststoffen toe om de plant te voeden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende en droge grond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om een cactus- of vetplantenmix te gebruiken voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water en laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer.

  Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Eventueel kan je de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  Agave filifera heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in de kamer, bijvoorbeeld dicht bij een raam op het zuiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Kamerplanten hebben over het algemeen baat bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor de groei van deze plant. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem niet te hoog is. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Geef de plant eens in de 3-4 weken in de lente en zomer een speciale cactusmeststof. In de herfst en winter hoef je de plant niet te bemesten. Gebruik altijd een meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten.

 • Omschrijving

  Agave filifera is een succulente plant met lange, smalle bladeren die eindigen in fijne draden, waardoor de plant een pluizig uiterlijk krijgt. De bladeren zijn groenblauw van kleur en groeien in een rozetvormige structuur. Deze plant kan tot 60 cm hoog worden en vormt na verloop van tijd zijdelingse uitlopers. Agave filifera bloeit zelden, maar als dat gebeurt, produceert de plant een hoge bloemstengel met groenachtige bloemen. Deze plant gedijt goed in een zonnige, droge omgeving en heeft weinig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.