Aloe squarrosa

Aloe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aloe squarrosa is een langzaam groeiende succulente plant met blauwgroene bladeren die een rozet vormen. De bladeren hebben scherpe randen en zijn bedekt met kleine witte vlekken. In de zomer produceert de plant bloemstelen met trossen van feloranje bloemen. Het is een droogte-tolerante plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en volle zon. Aloe squarrosa is een populaire keuze voor rotstuinen, droge borders en mediterrane tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven en deze op een zonnige plek te zetten. Een keer per maand bemesten is voldoende voor deze kamerplant.

  Ja, Aloe squarrosa heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis. Het liefst in de buurt van een raam op het zuiden of westen.

  De plant heeft gemiddeld eens per twee weken water nodig. Het is belangrijk om de grond volledig te laten drogen tussen de gietbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, de plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om hem op een plek te zetten met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte en geeft de voorkeur aan een warme omgeving om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen en te zorgen voor een constante temperatuur. Als de plant te koud staat, kan dit de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Deze plant bloeit in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die binnenshuis de luchtkwaliteit kunnen verbeteren.

  Ja, de plant geeft de voorkeur aan een locatie waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant en helpt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht en tocht te houden.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar als je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen, kun je dit het beste doen in het voorjaar. Gebruik een scherpe en schone snoeischaar om de bladeren af te knippen bij de basis. Te veel snoeien kan de groei van de plant belemmeren, dus wees voorzichtig en snoei alleen indien nodig.

  De plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten goed opdrogen. Geef de plant water van onderaf om rotting te voorkomen. In de wintermaanden kan de waterbehoefte afnemen.

  Voor de plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond die niet te vochtig blijft. Kies daarom voor een speciale cactus- en vetplantenmix. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen, met een licht zure pH-waarde. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor een gezonde groei. Overmatig vochtige grond moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een lichte ruimte. Zorg ervoor dat de grond goed opdroogt tussen de gietbeurten en geef matig water om wortelrot te voorkomen. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen kan de groei bevorderen.

  Je kunt stof en vuil van de bladeren van deze plant afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig schoongemaakt wordt om de gezondheid te behouden.

  De Aloe squarrosa plant heeft behoefte aan fel licht en kan ook direct zonlicht verdragen. Plaats de plant dus op een zonnige plek in huis, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig licht ontvangen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet aan koude tocht wordt blootgesteld en plaats hem op een plek met voldoende licht.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te vochtig is, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming. Regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid op peil houden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig. Het is voldoende om tijdens het groeiseizoen maandelijks een keer mest te geven. Gebruik hiervoor een algemene kamerplantenmeststofformule.

 • Omschrijving

  Aloe squarrosa is een langzaam groeiende succulente plant met blauwgroene bladeren die een rozet vormen. De bladeren hebben scherpe randen en zijn bedekt met kleine witte vlekken. In de zomer produceert de plant bloemstelen met trossen van feloranje bloemen. Het is een droogte-tolerante plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en volle zon. Aloe squarrosa is een populaire keuze voor rotstuinen, droge borders en mediterrane tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.