Crassula ovata 'Convoluta'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crassula ovata 'Convoluta' is een compacte en langzaam groeiende vetplant met een gedraaide groeiwijze. De blaadjes van deze plant zijn ovaalvormig, vlezig en grijs-groen van kleur. In de zomer kunnen er kleine witte bloemen verschijnen aan de uiteinden van de stengels. De plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige standplaats. Crassula ovata 'Convoluta' is een populaire kamerplant vanwege zijn interessante vorm en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is eenvoudig te onderhouden. Hij heeft af en toe wat water nodig en gedijt goed bij voldoende licht. Daarnaast heeft hij weinig verzorging nodig en kan goed tegen droge lucht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  Deze plant heeft weinig water nodig, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond tussen de gietbeurten volledig droog is. Gemiddeld heeft deze plant eens in de twee weken water nodig. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De Crassula ovata 'Convoluta' houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen felle zon. Zorg er wel voor dat de plant niet te lang direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen.

  Ja, de Crassula ovata 'Convoluta' houdt van warmte en voelt zich het prettigst bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en kou, aangezien deze plant niet goed tegen koude temperaturen kan. Het is aan te raden om de plant binnenshuis te houden, op een warme en zonnige plek.

  Crassula ovata 'Convoluta' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Crassula ovata 'Convoluta' is luchtzuiverend. Kamerplanten zoals deze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten draagt bij aan een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, Crassula ovata 'Convoluta' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten voor optimale groei. Te koude temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

 • De Crassula ovata 'Convoluta' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken en knip eventueel te lange scheuten af voor een mooiere vorm. Let op dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  De Crassula ovata 'Convoluta' heeft matig water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen. Geef de plant water van onderaf en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aanbevolen om de plant om de paar jaar te verpotten in verse potgrond.

  De Crassula ovata 'Convoluta' gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Een mengsel van potgrond en zand zorgt voor optimale groeiomstandigheden.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water en laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Gebruik een speciale cactus- of vetplantenpotgrond voor het beste resultaat.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Gebruik lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren kan de groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot langgerekte scheuten en een algemeen minder gezonde uitstraling van de plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur constant is.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een lage luchtvochtigheid nodig. Een normale luchtvochtigheid in huis zal voldoende zijn voor Crassula ovata 'Convoluta'. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor de groei en gezondheid van deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof en bemest alleen tijdens het groeiseizoen, ongeveer eens in de 4-6 weken. Zorg ervoor dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken.

 • Omschrijving

  Crassula ovata 'Convoluta' is een compacte en langzaam groeiende vetplant met een gedraaide groeiwijze. De blaadjes van deze plant zijn ovaalvormig, vlezig en grijs-groen van kleur. In de zomer kunnen er kleine witte bloemen verschijnen aan de uiteinden van de stengels. De plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige standplaats. Crassula ovata 'Convoluta' is een populaire kamerplant vanwege zijn interessante vorm en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.