Calibrachoa Minifamous Peach

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Minifamous Peach is een kleine, compacte plant met prachtige perzikkleurige bloemen. Het is een bodembedekker die rijkelijk bloeit en een vrolijke uitstraling geeft aan tuinen en balkons. Deze plant is zeer geschikt voor hanging baskets en bloembakken vanwege zijn hangende groeiwijze. Hij gedijt goed in zonlicht en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. De Calibrachoa Minifamous Peach trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een kleurrijke en levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen koude temperaturen. De plant kan het beste in een vorstvrije omgeving worden geplaatst.

  De plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor gezonde groei en bloei. Snoeien is niet nodig, tenzij om de vorm te behouden.

  Calibrachoa Minifamous Peach heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden voor luchtcirculatie en groei. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 20-30 cm.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en kan de groei belemmerd worden. Het is aan te raden om de plant in een zonnige standplaats te zetten voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplant "Calibrachoa Minifamous Peach" heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Beplanting van deze soort kan bijdragen aan een bloeiende en levendige tuin.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders, bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen. Het zorgt voor een gevarieerde habitat en voedselbron voor verschillende insecten en dieren in de tuin. Het helpt de diversiteit van planten en dieren in de omgeving te versterken.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot en met de herfst. De bloeiperiode kan variëren van maart tot oktober. De bloeitijd van een enkele bloem kan ongeveer twee weken duren.

  Ja, de Calibrachoa Minifamous Peach kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is en de grond snel uitdroogt. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Nee, de "Calibrachoa Minifamous Peach" is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt afgeraden om deze plant te eten.

  Calibrachoa Minifamous Peach heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Voor geluidsdemping kun je beter kiezen voor specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of coniferen.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om in het voorjaar te snoeien voordat de plant begint te groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd vocht op de bladeren om ziektes te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Eventueel kan er wat extra voeding aan de potgrond worden toegevoegd voor een optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten gedijen goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. De plant kan zowel in volle grond als in potten groeien.

  Tijdens de wintermaanden dient deze tuinplant beschermd te worden tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een fleecehoes. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en regen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte locatie te plaatsen tijdens de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken met een universele meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer organische meststoffen te gebruiken. Zorg ervoor dat de meststof speciaal is samengesteld voor bloeiende planten.

  Mulch is een goede toevoeging voor tuinplanten, omdat het helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan worden aangebracht rond de planten in een laag van 5-10 cm dik. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De Tuinplanten verkiezen een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad (pH 6-7). Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en draagt bij aan een gezonde groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Calibrachoa Minifamous Peach kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals roofinsecten, neemolie of knoflookspray. Het regelmatig controleren van de plant op mogelijke plagen is ook belangrijk om vroegtijdig actie te kunnen ondernemen. Bij ernstige plagen kan overwogen worden om een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Minifamous Peach is een kleine, compacte plant met prachtige perzikkleurige bloemen. Het is een bodembedekker die rijkelijk bloeit en een vrolijke uitstraling geeft aan tuinen en balkons. Deze plant is zeer geschikt voor hanging baskets en bloembakken vanwege zijn hangende groeiwijze. Hij gedijt goed in zonlicht en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. De Calibrachoa Minifamous Peach trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een kleurrijke en levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.