Guzmania 'Violet Queen'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Violet Queen' is een prachtige bromelia met opvallende paarsachtige bloemen die in een rozetvorm groeien. De bladeren van deze plant zijn langwerpig en hebben een groene kleur met paarse accenten. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die weinig onderhoud vereist. Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven aan de Guzmania 'Violet Queen' is belangrijk, maar zorg ervoor dat er geen water in de rozet blijft staan om rotten te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende indirect zonlicht en geef regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Een lichte plek binnenshuis met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Het zal het beste gedijen met helder, maar gefilterd licht.

  De Guzmania 'Violet Queen' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de plant uit de buurt van ramen met felle zonnestralen.

  Ja, de Guzmania 'Violet Queen' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte locatie in huis voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen.

  De plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de Guzmania 'Violet Queen' is een luchtzuiverende plant en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het is een goede keuze voor binnenshuis en kan helpen om een gezondere leefomgeving te creëren. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en houdt de plant gezond. Plaats de plant daarom op een plek in huis waar de temperatuur binnen dit bereik blijft.

 • Het is niet nodig om de Guzmania 'Violet Queen' te snoeien, aangezien deze plant van nature compact en laagblijvend is. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd om de uitstraling van de plant te behouden. Het is belangrijk om te voorkomen dat gezonde bladeren worden afgesneden tijdens het snoeiproces.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Geef bij voorkeur water met lauw water. Laat overtollig water onderaan de pot weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en vermeng het met wat grof zand of perliet voor een goede drainage. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water weg te laten lopen en voorkom dat de wortels gaan rotten. Ververs de potgrond jaarlijks om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De bodem voor de Guzmania 'Violet Queen' moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal van pH. Een mengsel van potgrond en orchideeëngrond werkt goed om de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet doorweekt raakt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en moet regelmatig water krijgen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten tijdens de groeiperiode.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een vochtige doek gebruiken en voorzichtig de bladeren afnemen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, omdat dit de plant kan beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en het bevordert de groei.

  De Guzmania 'Violet Queen' heeft helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of het westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen, aangezien dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Over het algemeen gedijt deze plant goed bij normale kamertemperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 50% en 60% liggen om optimaal te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladpunten en droge bladeren bij kamerplanten.

  De Guzmania 'Violet Queen' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben tijdens het groeiseizoen extra voeding nodig, bij voorkeur met een vloeibare meststof. Gebruik eens per maand tijdens de lente en zomer en verminder de frequentie in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de plant na bemesting voldoende water krijgt.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Violet Queen' is een prachtige bromelia met opvallende paarsachtige bloemen die in een rozetvorm groeien. De bladeren van deze plant zijn langwerpig en hebben een groene kleur met paarse accenten. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die weinig onderhoud vereist. Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven aan de Guzmania 'Violet Queen' is belangrijk, maar zorg ervoor dat er geen water in de rozet blijft staan om rotten te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.