Calibrachoa Minifamous

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Minifamous is een kleinbloemige en compacte plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei. De plant heeft kleine, trompetvormige bloemen in een breed scala aan kleuren, waaronder roze, paars, blauw en geel. Deze plant gedijt goed in hangmanden, bloembakken en borders en verdraagt goed de volle zon tot halfschaduw. De Calibrachoa Minifamous heeft weinig onderhoud nodig en blijft langdurig bloeien als hij regelmatig wordt bemest en bewaterd. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en langbloeiende planten voor hun tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Calibrachoa Minifamous is een groenblijvende plant. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en bloembakken.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. In koudere klimaten is het aan te raden om de plant binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is een geschikte tuinplant voor milde winters.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en bemesten, en af en toe dode bloemen verwijderen is voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Calibrachoa Minifamous heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende lucht en zonlicht te krijgen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om te voorkomen dat hij te groot wordt.

  Calibrachoa Minifamous groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en goed te bloeien. Plaats de plant op een plek waar het minstens 4-6 uur per dag zonlicht ontvangt voor optimale groei.

  De Calibrachoa Minifamous heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 2-3 keer per week water geven.

  Ja, de Calibrachoa Minifamous plant staat bekend om zijn aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin. De plant heeft bloemen met nectar die deze insecten aantrekken.

  Ja, tuinplanten zoals de Calibrachoa Minifamous kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het toevoegen van variatie aan de plantensoorten in de tuin kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem. Het is belangrijk om gebruik te maken van inheemse plantensoorten om de biodiversiteit verder te stimuleren.

  De plant bloeit van mei tot oktober en bloeit gedurende de hele zomer. Het heeft een lange bloeiperiode van ongeveer vijf maanden.

  Ja, de Calibrachoa Minifamous kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die vooral wordt gebruikt voor hanging baskets en bloembakken. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een bladerdek dat geluid kan absorberen en daardoor bijdraagt aan geluidsdemping in de tuin. Het is een goede keuze om een groenere en stillere omgeving te creëren.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Knip de plant indien nodig terug in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze zonminnende plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef bij voorkeur in de ochtend of avond water om verdamping te minimaliseren.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Minifamous gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om een potgrond te kiezen die rijk is aan voedingsstoffen en licht en luchtig is. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,2 voor optimale condities. Het is aanbevolen om regelmatig te bemesten voor een bloeiende en weelderige plant.

  De Calibrachoa Minifamous gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag. Het is belangrijk om de plant ook voldoende water te geven, zodat de grond vochtig blijft.

  Om vorstschade te voorkomen, is het belangrijk om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen met een fleecehoes. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de koude maanden om wortelrot te voorkomen. Een laag mulch rond de plant kan ook helpen bij het beschermen tegen extreme kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant elke paar weken tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten zoals Calibrachoa Minifamous hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevelingen op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen om een overvloedige bloei te bevorderen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 cm dik rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft van mulch.

  De Calibrachoa Minifamous groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig om de gezondheid van de plant te behouden. Overmatige zuurgraad kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Voor tuinplanten zoals Calibrachoa Minifamous is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en spint. Deze plagen kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, of met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Houd de plant goed verzorgd en gezond, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Minifamous is een kleinbloemige en compacte plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei. De plant heeft kleine, trompetvormige bloemen in een breed scala aan kleuren, waaronder roze, paars, blauw en geel. Deze plant gedijt goed in hangmanden, bloembakken en borders en verdraagt goed de volle zon tot halfschaduw. De Calibrachoa Minifamous heeft weinig onderhoud nodig en blijft langdurig bloeien als hij regelmatig wordt bemest en bewaterd. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en langbloeiende planten voor hun tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.