Xerochrysum Dreamtime Antique Shades

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Xerochrysum Dreamtime Antique Shades is een prachtige en kleurrijke droogbloem die behoort tot de Helichrysum familie. Deze plant heeft stevige stelen en zachte, zijdeachtige bloemen in verschillende tinten roze, oranje, geel en crème. Het blad van de Xerochrysum Dreamtime Antique Shades is grijsachtig groen en heeft een licht behaarde textuur. Deze plant is zeer geschikt voor droogboeketten en blijft lang mooi, zelfs na het drogen. De Xerochrysum Dreamtime Antique Shades geeft een exotische en subtropische uitstraling aan elke tuin of bloemenarrangement.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue aanwezigheid van groen in de tuin. Het is een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar planten die het hele jaar door mooi blijven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder de -5 graden Celsius. Het is dus een redelijk winterharde tuinplant.

  Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten, zodat ze genoeg ruimte hebben om zich te verspreiden. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  De Xerochrysum Dreamtime Antique Shades groeit het beste in de volle zon. Het is daarom aanbevolen om deze plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht droog is om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar en stuifmeel bevatten. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers. Het helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken. Je zorgt voor een grotere variatie aan bloemen en planten in de tuin, wat de algehele biodiversiteit bevordert. Het is belangrijk om te zorgen voor een divers ecosysteem in de tuin om verschillende soorten planten en dieren te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. In de volle zon zal de plant goed groeien en bloeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt alleen gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt vermogen om geluid te dempen. Als je op zoek bent naar een plant met geluidsdempende eigenschappen, zijn er andere opties die hier meer geschikt voor zijn.

 • De plant heeft geen specifieke snoei nodig, behalve het verwijderen van dode bloemen om de bloei te bevorderen. Het is aan te raden om in het voorjaar de plant lichtjes terug te snoeien om de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig ongewenste takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant houdt van een vochtige grond, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef regelmatig water, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar tegelijkertijd niet te nat wordt. Het gebruik van specifieke potgrond voor tuinplanten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat of te droog is, maar op een gematigd vochtig niveau blijft. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant dient geplant te worden in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Tuinplanten zoals Xerochrysum Dreamtime Antique Shades hebben over het algemeen weinig winterbescherming nodig. Het is raadzaam om de planten te bedekken met een laag mulch of bladeren om ze te helpen beschermen tegen vorst. Het is ook handig om te controleren of de planten goed gedraineerd zijn om schade door bevriezing te voorkomen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan een voedzame bemesting in het voorjaar om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een organische meststof voor een gezonde ontwikkeling van de planten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de planten te voorkomen.

  Het is aan te raden om een mulchlaag rond de plant aan te brengen om het vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, schors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  De Xerochrysum Dreamtime Antique Shades gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een goede zuurgraad van de bodem zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en spint. Om ongedierte te bestrijden, kan je zeepwater of neemolie gebruiken, of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten. Controleer regelmatig de bladeren en behandeling indien nodig.

 • Omschrijving

  De Xerochrysum Dreamtime Antique Shades is een prachtige en kleurrijke droogbloem die behoort tot de Helichrysum familie. Deze plant heeft stevige stelen en zachte, zijdeachtige bloemen in verschillende tinten roze, oranje, geel en crème. Het blad van de Xerochrysum Dreamtime Antique Shades is grijsachtig groen en heeft een licht behaarde textuur. Deze plant is zeer geschikt voor droogboeketten en blijft lang mooi, zelfs na het drogen. De Xerochrysum Dreamtime Antique Shades geeft een exotische en subtropische uitstraling aan elke tuin of bloemenarrangement.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.