Xerochrysum Dreamtime Copper

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Xerochrysum Dreamtime Copper is een prachtige en opvallende vaste plant met schitterende koperkleurige bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem vanwege de lange houdbaarheid van de bloemen. Het blad van de plant is zilvergrijs van kleur en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. De Xerochrysum Dreamtime Copper bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Deze plant heeft een goede weerstand tegen droogte en is daarom makkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren gedurende het hele jaar. Je zorgt voor kleur en blijft dus ook in de winter een mooie toevoeging aan de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan dit. In de winter is het belangrijk om de planten tegen vorst te beschermen door bijvoorbeeld te bedekken met een fleecehoes.

  Ja, deze tuinplant is gemakkelijk in onderhoud. Het vereist enkel af en toe water geven en zonlicht om goed te gedijen. Verder heeft het niet veel speciale zorg nodig.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen deze plant en andere planten, zodat ze genoeg licht en voedingsstoffen krijgen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Xerochrysum Dreamtime Copper groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimaal resultaat.

  Tuinplanten zoals de Xerochrysum Dreamtime Copper hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend vanwege de heldere bloemen die veel nectar bevatten. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken. Het is aan te raden om de plant in een zonnige omgeving te plaatsen voor optimale bloei.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen vogels gebruik maken van de zaden als voedsel. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse omgeving.

  Deze plant bloeit vanaf juli tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn felgekleurde bloemen en bladeren. Eetbare planten hebben meestal een specifieke naam en worden geteeld voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende eigenschap doordat de bladeren en bloemen geluidstrillingen absorberen. Het kan helpen om het geluidsniveau in de tuin te verminderen.

 • Je kunt de plant terugsnoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om een schone snede te maken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef geen water als de grond nog vochtig is.

  Xerochrysum Dreamtime Copper gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar laat de aarde tussen gietbeurten door ook opdrogen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Xerochrysum Dreamtime Copper groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Plant de Xerochrysum Dreamtime Copper op een goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben winterbescherming nodig in koudere klimaten om te overleven. Dit kan worden bereikt door mulch rond de wortels aan te brengen of de plant in te pakken met jute of fleece bij strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte locatie staat om te voorkomen dat de koude wind schade veroorzaakt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Snoei dode bloemen en bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals Xerochrysum Dreamtime Copper is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevelingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen. Het mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De Xerochrysum Dreamtime Copper groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt voor optimale groei en bloei. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, die schadelijke insecten opeten. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen genomen worden, zoals regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren. In geval van ernstige aantasting kan ook gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Xerochrysum Dreamtime Copper is een prachtige en opvallende vaste plant met schitterende koperkleurige bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem vanwege de lange houdbaarheid van de bloemen. Het blad van de plant is zilvergrijs van kleur en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. De Xerochrysum Dreamtime Copper bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Deze plant heeft een goede weerstand tegen droogte en is daarom makkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.