Xerochrysum Dreamtime Yellow

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Xerochrysum Dreamtime Yellow is een prachtige bloeiende plant met heldergele bloemen en zilverachtige bladeren. Het is een vasthoudende plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De bloemen van deze plant blijven lang mooi en zijn perfect voor droogboeketten. Xerochrysum Dreamtime Yellow voegt een vrolijke en zonnige uitstraling toe aan elke tuin of bloembed. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of border. Het vergt weinig onderhoud en blijft het hele jaar door zijn groene uitstraling behouden.

  De plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot ongeveer -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. De plant heeft bescherming nodig bij langdurige blootstelling aan koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang hij voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en duurzame plant die weinig problemen heeft met ziektes en plagen.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en luchtcirculatie is rondom de plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Tuinplanten zoals ik groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan mijn groei verminderd worden en kan mijn bloei minder uitbundig zijn. Zorg er dus voor dat ik voldoende zonlicht krijg voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is goed om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgele bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor in de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gevarieerde leefomgeving te creëren. Door het planten van bloemen en struiken help je bijen, vlinders en andere dieren om voedsel en beschutting te vinden.

  De Xerochrysum Dreamtime Yellow bloeit van juli tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 8 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen om de mooiste resultaten te behalen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Xerochrysum Dreamtime Yellow heeft een beperkte geluidsdempende werking. Het kan ook dienen als een natuurlijke barrière voor geluid. Over het algemeen zijn deze planten echter niet specifiek gekweekt voor hun geluidsdempende eigenschappen.

 • De plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar, net voor de groeiperiode begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen af om de plant gezond en compact te houden. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Geef de plant pas water wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant nooit te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gezond te groeien.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  De plant heeft winterbescherming nodig in koudere klimaten, zoals vorstvrije mulch of een beschermende laag stro. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst om de gezondheid ervan te behouden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Een regelmatige watergift is voldoende en dode bloemen kunnen regelmatig verwijderd worden om doorbloei te bevorderen. Snoeien kan in het voorjaar worden gedaan om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te bevorderen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en vochtverlies. Het kan ook helpen onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen vast te houden. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren, compost of boomschors voor een optimale groeiomgeving.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te meten voordat je planten in de grond zet, zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Als de bodem te zuur of te basisch is, kan dit problemen veroorzaken voor de planten.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op insectenplagen zoals bladluis, trips en spint. Gebruik indien nodig neemolie of insecticiden om ongedierte te bestrijden. Houd de plant gezond door hem op de juiste plek te planten en regelmatig water te geven.

 • Omschrijving

  Xerochrysum Dreamtime Yellow is een prachtige bloeiende plant met heldergele bloemen en zilverachtige bladeren. Het is een vasthoudende plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De bloemen van deze plant blijven lang mooi en zijn perfect voor droogboeketten. Xerochrysum Dreamtime Yellow voegt een vrolijke en zonnige uitstraling toe aan elke tuin of bloembed. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.