Nemesia Aromatica Light Pink

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia Aromatica Light Pink is een compacte en bloeiende plant met lichtroze bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en bloeit van het voorjaar tot de herfst, waardoor het een langdurige bloeier is. Het blad van de plant is heldergroen en smal van vorm. Nemesia Aromatica Light Pink kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en is ideaal voor borders, bloembakken en hanging baskets. De plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, als tuinplant ben je niet groenblijvend. Je zal in de winter vaak je bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplant.

  De plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren. Een zonnige standplaats en goed doorlatende grond dragen bij aan een gezonde groei.

  Voor deze tuinplant is het ideaal om ongeveer 20-30 centimeter ruimte tussen planten aan te houden. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om te groeien en bloeien. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de planten zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

  Nee, Nemesia Aromatica Light Pink groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed gedijen en mogelijk minder bloemen produceren.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Controleren of de grond droog is voor het besproeien. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en de heldere kleur van de bloemen. Het is een favoriete plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Hierdoor draagt het bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast zorgt het ook voor een gevarieerde vegetatie, wat belangrijk is voor een gezonde leefomgeving voor verschillende diersoorten.

  De plant bloeit vanaf juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes. Zorg voor regelmatige bewatering om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bloemen van de Nemesia Aromatica Light Pink zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedingsgewas. Het consumeren ervan kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen en verstrooien met hun bladeren en stelen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het geluidsdempende effect van een individuele plant relatief beperkt zal zijn.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit bevordert de bloei en groei van de plant. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is het beste om water te geven bij de wortels en niet op het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond. Potgrond zorgt voor een goede drainage en voedingsstoffen voor de plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een goede structuur. Vermijd te zure of te zware grond voor optimale groei en bloei.

  De Nemesia Aromatica Light Pink groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant behoeft geen winterbescherming en kan goed tegen lichte vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Voorkom dat de plant te lang onder water staat tijdens de wintermaanden.

  De plant moet regelmatig bewaterd worden, vooral tijdens drogere periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe meststoffen voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulch is een goede manier om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden in de grond. Het kan worden aangebracht rond de planten om de wortels te beschermen en de bodemstructuur te verbeteren. Kies voor organisch mulch zoals bladeren, stro of houtsnippers voor een natuurlijke uitstraling.

  De plant vereist een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad, tussen 5,5 en 7,0 op de pH-schaal. Een te zure of te alkalische bodem kan de groei van de plant belemmeren en leiden tot voedingsproblemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke of milieuvriendelijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep of het plaatsen van lokplanten die ongedierte aantrekken. Het regelmatig controleren van de plant op eventuele tekenen van ongedierte, zoals vraatschade of witte vlekken, kan helpen om snel in te grijpen en verdere schade te voorkomen. Voor hardnekkige plagen kan je ook kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen die specifiek zijn ontwikkeld voor tuinplanten.

 • Omschrijving

  Nemesia Aromatica Light Pink is een compacte en bloeiende plant met lichtroze bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en bloeit van het voorjaar tot de herfst, waardoor het een langdurige bloeier is. Het blad van de plant is heldergroen en smal van vorm. Nemesia Aromatica Light Pink kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en is ideaal voor borders, bloembakken en hanging baskets. De plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.