Calibrachoa Callie Scarlet

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Callie Scarlet is een hangplant met prachtige rode bloemen die lijken op kleine petunia's. De bloemen bloeien rijkelijk van lente tot de eerste vorst en trekken vlinders aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in hanging baskets als in potten worden gekweekt. Calibrachoa Callie Scarlet heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan je tuin of balkon vanwege zijn opvallende kleur en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Het behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin, zelfs in de winter. De plant behoort tot de categorie van tuinplanten die hun bladeren behouden, ongeacht het seizoen.

  Deze plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of extra bescherming te bieden bij strenge vorst. Over het algemeen is het beter om de plant in een mild klimaat te kweken.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel aandacht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale bloei.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Houd ervan om wat ruimte te hebben om zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende licht en vochtigheid is.

  De "Calibrachoa Callie Scarlet" groeit het beste in de volle zon of in de lichte schaduw. In de schaduw zal de plant mogelijk minder bloemen produceren en minder compact groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in uw tuin.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan zoals bijen, vlinders en hommels, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan helpen bevorderen. Het kan een positieve bijdrage leveren aan de diversiteit aan flora en fauna in de omgeving.

  De "Calibrachoa Callie Scarlet" bloeit van de lente tot in de herfst. Gedurende deze periode heeft de plant continue bloei.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Zorg er wel voor dat hij voldoende water krijgt. De plant zal het beste gedijen op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de Calibrachoa Callie Scarlet is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen delen van deze plant in te nemen.

  Ja, planten in het algemeen hebben een beperkt geluidsdempend effect op hun omgeving. Bladeren en stengels kunnen geluidsgolven absorberen en temperen, maar het effect is over het algemeen niet significant. Het is vooral het grotere bladeroppervlak en de dichtheid van de vegetatie die het geluid absorbeert.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen. Snoei indien nodig in het voorjaar en de zomer voor een mooie vorm.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Gebruik potgrond van goede kwaliteit met een goede drainage voor optimale groei van deze tuinplant. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen.

  De bodem dient goed doorlatend en licht zuur tot neutraal te zijn voor optimale groei. Zorg voor een goede mix van compost en tuinturf bij het planten. Controleer regelmatig de vochtigheid van de bodem en geef water indien nodig.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig wordt. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  De plant heeft bescherming nodig tegen strenge vorst in de winter. Dit kan bijvoorbeeld door de planten af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de planten niet te nat staan tijdens de wintermaanden.

  Zorg voor regelmatig water geven, voorkomt uitdroging. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

  Mulch kan helpen om de bodem vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan ook de wortels van de plant beschermen tegen extreme temperaturen. Vermijd dat de mulch direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De optimale pH-waarde van de bodem voor deze plant ligt tussen 5,5 en 6,5. Een licht zure bodem wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel.

  Voor Tuinplanten in het algemeen is het belangrijk om alert te zijn op mogelijke plagen, zoals bladluizen, trips en spint. Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door regelmatig de plant te inspecteren en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het is tevens aan te raden om de planten goed te verzorgen en een gezonde leefomgeving te bieden, zodat ze beter bestand zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Callie Scarlet is een hangplant met prachtige rode bloemen die lijken op kleine petunia's. De bloemen bloeien rijkelijk van lente tot de eerste vorst en trekken vlinders aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in hanging baskets als in potten worden gekweekt. Calibrachoa Callie Scarlet heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan je tuin of balkon vanwege zijn opvallende kleur en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.