Osteospermum FlowerPower Creme White

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum FlowerPower Creme White is een prachtige bloeiende plant met crèmekleurige bloemen die een vleugje wit hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomer en de herfst. De bloemen hebben een opvallend geel hartje en staan mooi op lange stelen boven het groene blad. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of hanging baskets en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en dus niet wintergroen. Het blad van deze plant zal afvallen in de winter. Het is dus een niet-groenblijvende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een mooie toevoeging aan de tuin.

  Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij kan goed gedijen in de tuin en heeft weinig last van plagen of ziekten. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor deze plant.

  De Osteospermum FlowerPower Creme White heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Planten die naast elkaar geplaatst worden, dienen minimaal 30 cm uit elkaar te staan om voldoende lucht- en wortelruimte te bieden. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de planten zich goed kunnen verspreiden.

  De Tuinplanten zoals de Osteospermum FlowerPower Creme White gedijen het beste in de volle zon. In de schaduw zullen deze planten minder snel groeien en ook minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze planten op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht op te laten drogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleur en de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, de plant Osteospermum FlowerPower Creme White is een goede tuinplant die bijdraagt aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders en het bevorderen van een gezond ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, tuinplanten worden over het algemeen niet voor consumptie gebruikt vanwege mogelijke giftige stoffen die ze bevatten. Het wordt afgeraden om de bloemen of bladeren van deze plant te eten.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, voor significant geluidsdempend effect zou het plaatsen van meerdere planten in een ruimte nodig zijn.

 • De plant kan na de bloeiperiode worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde delen en knip de takken tot net boven een blad of knoop. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de voet om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de plant is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond, vermengd met compost voor voedingsstoffen. Zorg dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. De plant heeft baat bij een lichtzure pH-waarde van de grond.

  De Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale pH-waarde heeft en vermijd wateroverlast. Een regelmatige bemesting zal de groei en bloei van deze plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd natte voeten om wortelrot te voorkomen.

  Tijdens de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een beschermhoes of vliesdoek over de plant worden geplaatst om deze te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant regelmatig om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken en tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststoffen te geven. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om te kunnen gedijen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden in de grond en onkruid te onderdrukken. Het kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde en eventueel bijsturen met kalk of zwavel kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Voor tuinplanten zijn er verschillende methoden voor ongediertebestrijding, zoals regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen, het gebruik van natuurlijke vijanden of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zodat ze beter bestand zijn tegen ongedierte. Het is ook aan te raden om de planten op een goede afstand van elkaar te planten en te zorgen voor voldoende luchtcirculatie om de kans op plagen te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum FlowerPower Creme White is een prachtige bloeiende plant met crèmekleurige bloemen die een vleugje wit hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomer en de herfst. De bloemen hebben een opvallend geel hartje en staan mooi op lange stelen boven het groene blad. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of hanging baskets en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.