Osteospermum FlowerPower Pink + Eye

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum FlowerPower Pink + Eye is een prachtige en opvallende plant met een roze bloemblaadje en een opvallend donker oog in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan tuinen en bloembedden. Deze plant is zeer geliefd bij bijen en vlinders en trekt daardoor ook nuttige bestuivers aan. Osteospermum FlowerPower Pink + Eye gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor het creëren van een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een plant die van april tot en met oktober bloeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus geschikt voor ons gematigd zeeklimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de Osteospermum FlowerPower Pink + Eye is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Overvolle groeiomstandigheden kunnen de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Nee, de Osteospermum FlowerPower Pink + Eye groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het kan zijn dat de plant in de schaduw minder goed zal gedijen.

  De Osteospermum FlowerPower Pink + Eye heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en grondvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te verminderen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Dit maakt het een ideale toevoeging aan een tuin die biodiversiteit ondersteunt en bestuivers aantrekt.

  Osteospermum FlowerPower Pink + Eye is een mooie toevoeging aan je tuin, maar heeft geen directe invloed op de biodiversiteit. Het is voornamelijk een decoratieve plant die weinig bijdraagt aan het ecosysteem. Om de biodiversiteit te bevorderen, is het aan te raden om ook planten te kiezen die insecten aantrekken of vogels voeden.

  De Tuinplant bloeit van mei tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 5 maanden. De bloemen blijven gedurende deze periode lang aan de plant zitten.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen de hitte en de zon. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warme en droge omstandigheden.

  Nee, de bloemen van de plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om ze te consumeren. Planten van deze soort zijn voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, als tuinplanten hebben Osteospermum FlowerPower Pink + Eye de mogelijkheid om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven. Het blad en de bloemen kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Het plaatsen van deze planten in de tuin kan een positief effect hebben op de geluidsdemping.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om dode bloemen en zieke bladeren te verwijderen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en zorgt ervoor dat de plant gezond blijft. Het is aan te raden om te snoeien in het voorjaar voordat de plant begint te bloeien.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om de groei en bloei te bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de groei en bloei van deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen en een neutrale zuurgraad om de optimale conditie van de plant te behouden. Regelmatig bemesten en bewateren helpt bij het behouden van een gezonde bodem voor deze plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Geschikt voor in de tuin of in potten op het balkon of terras.

  Zorg ervoor dat de plant goed is ingeworteld voordat de winter begint. Bedek de plant met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen koude temperaturen. Zet de plant op een beschutte plek om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de aanbevolen dosering. Meststoffen kunnen worden toegepast in de vorm van korrels, vloeibare meststoffen of organische meststoffen.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplanten om onkruidgroei te onderdrukken, vocht vast te houden en de bodemtemperatuur te reguleren. Een laag organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers wordt rond de plant aangebracht. Mulchen kan het beste in het voorjaar worden gedaan en regelmatig worden bijgehouden om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze tuinplanten is licht zuur tot neutraal (pH 6,5-7,0). Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je regelmatig de plant controleren op tekenen van plagen zoals bladluizen of spint. Indien nodig kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en problemen snel aan te pakken.

 • Omschrijving

  Osteospermum FlowerPower Pink + Eye is een prachtige en opvallende plant met een roze bloemblaadje en een opvallend donker oog in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan tuinen en bloembedden. Deze plant is zeer geliefd bij bijen en vlinders en trekt daardoor ook nuttige bestuivers aan. Osteospermum FlowerPower Pink + Eye gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor het creëren van een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.