Otacanthus caeruleus 'Atlantis'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Otacanthus caeruleus 'Atlantis' is een prachtige vaste plant met helderblauwe bloemen en glanzend groen blad. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de lente tot de herfst. 'Atlantis' is goed bestand tegen droogte en houdt van een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. De bloemen trekken hommels, bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe eens te bemesten. De plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig zonlicht ontvangen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond droog worden voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte plek zonder felle zonnestralen. Het is dus beter om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen. Het kan beter gedijen op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen om de groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen.

  De plant zal bloeien in de lente, zomer en herfst. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de 'Atlantis' plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral in kamers waar niet veel natuurlijke ventilatie is. Deze kamerplant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, Otacanthus caeruleus 'Atlantis' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed bij gematigde temperaturen en heeft een voorkeur voor een warme en lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je kunt de plant snoeien om hem compacter en voller te maken. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig en knip lange takken terug om de vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  Gebruik een lichte potgrond die goed vocht doorlaat. Kies voor een potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor Kamerplanten moet goed doorlatend zijn, en een lichte en vochtige grond is ideaal. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat, een drainagegat heeft om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet drassig. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te controleren op ongedierte en indien nodig te behandelen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Otacanthus caeruleus 'Atlantis' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een locatie waar hij maximaal 4 tot 6 uur per dag licht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren van de plant beschadigen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze soort moet matig zijn. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad, tussen de pH-waarde van 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met speciale plantenvoeding. Een juiste zuurgraad zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Geef de plant geen mest in de winterperiode wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  Otacanthus caeruleus 'Atlantis' is een prachtige vaste plant met helderblauwe bloemen en glanzend groen blad. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de lente tot de herfst. 'Atlantis' is goed bestand tegen droogte en houdt van een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. De bloemen trekken hommels, bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.