Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow is een vrolijk ogende plant met heldergele bloemen en rozetvormig blad. Deze eenjarige plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. De bloemen kunnen worden gebruikt in boeketten of als decoratie in de tuin. Deze plant gedijt goed in zonnige omstandigheden en is gemakkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant verliest zijn bladeren in de winter en is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit en daarna afsterft.

  De Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die niet goed bestand is tegen strenge vorst en daarom beschermd moet worden in de winter. Het is aan te raden om de plant binnen te halen of af te dekken bij koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig extra zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en wat meststoffen zijn voldoende voor een gezonde groei.

  De Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te laten tussen de planten zodat ze niet te dicht op elkaar groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow groeien het beste in de volle zon. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Kies daarom een zonnige plek in de tuin voor optimale groei van deze plant.

  Deze tuinplant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. In het algemeen is het aan te raden om ongeveer 1-2 keer per week water te geven, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het is een goede keuze voor tuiniers die deze nuttige bestuivers willen aantrekken.

  Ja, de plant Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow is een uitstekende keuze voor biodiversiteit in de tuin. Het trekt bijen en andere bestuivers aan en draagt bij aan het behoud van de lokale biodiversiteit. Het biedt een bron van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten.

  De Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow bloeit in de zomermaanden, van ongeveer juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. De plant zal goed groeien en bloeien in een zonnige locatie in de tuin.

  Calendula bloemblaadjes zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in salades, soepen en als garnituur. Het wordt afgeraden om planten uit de tuin te consumeren vanwege mogelijke besmettingen met chemicaliën of pesticiden. Als je van plan bent om bloemen of bladeren te eten, zorg er dan voor dat ze afkomstig zijn van biologische planten.

  Ja, de Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow heeft een geluidsdempend effect vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in uw tuin of buitenruimte.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Snoei dode bloemen en bladeren regelmatig af om de plant gezond te houden. Het beste moment om te snoeien is na de bloei in de zomer.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Water geven naar behoefte, maar laat de potgrond niet te lang drassig blijven staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Vermijd te natte of te droge bodemcondities.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met stro, bladeren of vliesdoek. Verwijder dode bloemen en bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om vorstschade te minimaliseren.

  De Tuinplanten houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert de bloei. In de winter kan de plant beschermd worden tegen vorst door mulch of een beschermhoes.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om organische mest te geven in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Gebruik een meststof met een hoger percentage kalium om de bloeiperiode te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verspreid wordt rond de plant en vermijd direct contact met de bladeren om verbranding te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of houtsnippers helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem voor gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant aan te brengen om rotten te voorkomen. Het beste is om in het voorjaar een nieuwe laag mulch aan te brengen.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kunnen natuurlijke middelen worden gebruikt, zoals het besproeien met een oplossing van water en groene zeep. Ook het planten van knoflook of basilicum in de buurt kan helpen bij het afweren van ongedierte. Tot slot kunnen lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet als natuurlijke vijanden van schadelijke insecten.

 • Omschrijving

  De Calendula GGG Summerlovers Skyfire Yellow is een vrolijk ogende plant met heldergele bloemen en rozetvormig blad. Deze eenjarige plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. De bloemen kunnen worden gebruikt in boeketten of als decoratie in de tuin. Deze plant gedijt goed in zonnige omstandigheden en is gemakkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.