Cyclamen Super Serie Mini Winter

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Super Serie Mini Winter is een compacte en kleurrijke plant met kleine bloemen die bloeit in de wintermaanden. De plant heeft opvallende bladeren die vaak gemarmerd zijn en een decoratieve uitstraling hebben. Met de juiste verzorging kan deze plant langdurig bloeien en is het een prachtige toevoeging aan je interieur tijdens de koude wintermaanden. De Cyclamen Super Serie Mini Winter is verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor je kunt kiezen welke het beste bij jouw interieur past. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water en bemesting.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is relatief makkelijk in onderhoud. Geef de plant regelmatig water, vermijd direct zonlicht en zorg voor een koele standplaats. Deze plant heeft wel wat extra zorg nodig in de winterperiode.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Mini Winter heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige vensterbank of in de buurt van een raam op het zuiden voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft matig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten te laten opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en de plant laten verwelken. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd tocht en plotse temperatuurschommelingen om de gezondheid van de plant te behouden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal van november tot maart en de bloei kan tot wel 10 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit te verbeteren in huis. Het heeft de mogelijkheid om giftige stoffen te absorberen en om te zetten in schone lucht. Het is daarom een goede toevoeging aan een binnenomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om een optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg er daarom voor dat de plant niet in de buurt van tocht of extreme temperatuurschommelingen staat.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik een scherpe schaar of snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Geef water aan de plant zodra de bovenlaag van de potgrond droog aanvoelt. In de winter kan het nodig zijn om iets minder water te geven vanwege verminderde groei.

  De Cyclamen Super Serie Mini Winter gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet drassig. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig water te geven.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met een goede lucht- en waterhuishouding. Zorg ervoor dat de bodem altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Voed de plant regelmatig met plantenvoeding voor kamerplanten om ervoor te zorgen dat de bodemkwaliteit optimaal blijft.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te vochtig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schurende materialen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde en aantrekkelijke uitstraling van de plant.

  De Cyclamen Super Serie Mini Winter heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder en indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met een constante temperatuur.

  De plant houdt van een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de plant niet naast een verwarmingselement staat, dit kan de luchtvochtigheid verlagen.

  De Cyclamen Super Serie Mini Winter prefereert een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot het begin van de zomer. Gebruik hiervoor een vloeibare kamerplantenmeststof, opgelost in water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Geef de plant nooit te veel mest, dit kan schade veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Super Serie Mini Winter is een compacte en kleurrijke plant met kleine bloemen die bloeit in de wintermaanden. De plant heeft opvallende bladeren die vaak gemarmerd zijn en een decoratieve uitstraling hebben. Met de juiste verzorging kan deze plant langdurig bloeien en is het een prachtige toevoeging aan je interieur tijdens de koude wintermaanden. De Cyclamen Super Serie Mini Winter is verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor je kunt kiezen welke het beste bij jouw interieur past. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water en bemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.