Kalanchoe Magic Bells

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe Magic Bells is een vetplant die bekend staat om zijn klokvormige bloemen in verschillende kleuren, variërend van rood tot oranje en roze. De plant heeft dikke bladeren met een lichtgroene tot grijze kleur en een donzige textuur. Kalanchoe Magic Bells heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn mooie bloemen en gemakkelijke verzorging. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, waardoor hij veelzijdig is in gebruik.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zet de plant op een lichte plek maar uit de volle zon en geef matig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt bij normale kamertemperaturen.

  Kamerplanten zoals de Kalanchoe Magic Bells hebben veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het liefst in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  De Kalanchoe Magic Bells heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de potgrond tussen de gietbeurten door iets kan opdrogen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is beter om de plant op een plek met indirect licht te plaatsen.

  Ja, de plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De Kalanchoe Magic Bells bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. Na de bloei moet de plant even rusten voordat het opnieuw zal bloeien.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren door het absorberen van giftige stoffen en het produceren van zuurstof. Het is dus een goede keuze voor een gezondere leefomgeving binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is, want dit kan de groei van de plant beïnvloeden. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te koud of te warm wordt.

 • Je kunt de takken van deze plant snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Gebruik scherpe en schone snoeischaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant in de winterperiode minder water dan in de zomer.

  De Kalanchoe Magic Bells heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar wel vochtig blijft. Een mengsel van potgrond en perliet of zand kan helpen bij het verbeteren van de drainage.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om een goed doorlatende bodem te hebben, bij voorkeur een mengsel van potgrond en grof zand. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Mest de plant regelmatig bij met een universele meststof voor kamerplanten.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed uitlekken, vochtige grond vermijden. Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht en geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode. Snoei dode bloemen en bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om stof te verwijderen en de bladeren te laten ademen. Indien nodig kunnen de bladeren ook voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek om hardnekkiger vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  Kamerplanten zoals de "Kalanchoe Magic Bells" hebben behoefte aan een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

  Kamerplanten gedijen het best bij een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met een luchtbevochtiger. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming, terwijl te lage luchtvochtigheid kan resulteren in uitgedroogde bladeren.

  De zuurgraad van de bodem voor de Kalanchoe Magic Bells dient neutraal tot licht zuur te zijn. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei en bloei.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de groeiperiode. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de dosering van de meststof te volgen en de plant niet te overbemesten.

 • Omschrijving

  Kalanchoe Magic Bells is een vetplant die bekend staat om zijn klokvormige bloemen in verschillende kleuren, variërend van rood tot oranje en roze. De plant heeft dikke bladeren met een lichtgroene tot grijze kleur en een donzige textuur. Kalanchoe Magic Bells heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn mooie bloemen en gemakkelijke verzorging. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, waardoor hij veelzijdig is in gebruik.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.