Ficus benjamina 'Bandolero'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Bandolero' is een sierlijke kamerplant met smalle groene bladeren en een elegante uitstraling. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. De 'Bandolero' variant heeft een compacte groeiwijze en blijft redelijk klein, waardoor hij goed past in kleinere ruimtes. Hij gedijt het beste op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe benevelen zorgt ervoor dat deze Ficus zijn mooie uitstraling behoudt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus benjamina 'Bandolero' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te snoeien. Zorg ook voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, Ficus benjamina 'Bandolero' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De Ficus benjamina 'Bandolero' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Pas de frequentie aan afhankelijk van de grootte van de pot en de standplaats van de plant.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en verdraagt geen koude tocht. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en uit de buurt van tochtige plekken te houden. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Ficus Benjamina 'Bandolero' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden in de kamer waar de plant staat.

  Ja, de Ficus benjamina is een luchtzuiverende plant en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om gezond te blijven.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip terug naar een zijtak of de stam. Het is belangrijk om scherp snoeigereedschap te gebruiken om de plant niet te beschadigen.

  De Ficus benjamina 'Bandolero' heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

  Voor de Ficus benjamina 'Bandolero' is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten met wat extra grof zand of perliet kan helpen bij de drainage.

  Ficus benjamina 'Bandolero' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om af en toe de bodem te bemesten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de plant gezond te houden.

  De Ficus benjamina 'Bandolero' kan stof op zijn bladeren verzamelen, wat de plant kan belemmeren om goed te ademen. Maak de bladeren voorzichtig schoon met een vochtige doek of dweil om de plant gezond te houden. Regelmatig schoonmaken helpt ook om plagen te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Bandolero' prefereert een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant bij voorkeur dichtbij een raam op het oosten, westen of noorden. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor een gelijkmatige groei aan alle kanten.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd temperatuurschommelingen en tocht, aangezien dit stress kan veroorzaken voor de plant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor deze plantensoort, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de lucht vaak droger is. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien, de plant op een plateauschaal met water te zetten of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het helpt de plant gezond te houden en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  De zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten dient licht zuur tot neutraal te zijn, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Te zure of te basische bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De bemesting van deze kamerplant moet in het voorjaar en de zomermaanden plaatsvinden, met een algemene kamerplantenmeststof. Geef de plant eens per maand een beetje mest en zorg ervoor dat de grond goed vochtig is voordat je bemest. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Bandolero' is een sierlijke kamerplant met smalle groene bladeren en een elegante uitstraling. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. De 'Bandolero' variant heeft een compacte groeiwijze en blijft redelijk klein, waardoor hij goed past in kleinere ruimtes. Hij gedijt het beste op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe benevelen zorgt ervoor dat deze Ficus zijn mooie uitstraling behoudt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.