Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Bronia Dark Red'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Bronia Dark Red' is een prachtige potplant met donkerrode bloemen en groen blad. Deze plant behoort tot de Indicum groep van Chrysanten en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. 'Bronia Dark Red' is geschikt voor zowel binnen als buiten en bloeit in de late zomer en herfst. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Een perfecte keuze voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Bronia Dark Red' is over het algemeen vrij eenvoudig in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig en een lichte standplaats, maar verder is weinig extra verzorging vereist. Het is belangrijk om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Chrysanthemum 'Bronia Dark Red' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht ontvangt.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Bronia Dark Red' houdt van helder, indirect zonlicht, maar heeft moeite met direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Chrysanthemum houdt van warmte en een heldere, zonnige plek. De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  De Chrysanthemum bloeit vanaf september tot en met november. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, chrysanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de lucht in huis te reinigen door schadelijke stoffen te absorberen. Het regelmatig water geven en voldoende zonlicht geven deze plant de beste kans om optimaal luchtzuiverend te werken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden om de groei en bloei te bevorderen. Zorg dus voor een stabiele en warme omgeving voor deze plant.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd krijgt om te herstellen na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat de bladeren nat worden bij het water geven.

  Deze plant gedijt het beste in potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, lichtvochtige grond. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is.

  De Chrysanthemum houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig plantenvoeding tijdens de bloeiperiode. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant kan worden schoongemaakt door af en toe stof van de bladeren te vegen met een zachte doek of door de bladeren voorzichtig af te spoelen onder lauw water. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, deze kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De Chrysant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plaats staan. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij een raam om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur, tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperaturen. Houd de plant weg van verwarmings- of airconditioningsroosters om temperatuurschommelingen te voorkomen.

  Ideaal is een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Gebruik een luchtbevochtiger of plaats de plant op een schoteltje met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt staat van een verwarming of airconditioning die de luchtvochtigheid kan verlagen.

  Chrysanten groeien het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en water niet blijft staan. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten in de groeiperiode, meestal vanaf het voorjaar tot het najaar. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Bronia Dark Red' is een prachtige potplant met donkerrode bloemen en groen blad. Deze plant behoort tot de Indicum groep van Chrysanten en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. 'Bronia Dark Red' is geschikt voor zowel binnen als buiten en bloeit in de late zomer en herfst. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Een perfecte keuze voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.