Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Capulco White'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Capulco White' is een prachtige plant met witte bloemen en donkergroen blad. Deze plant is een populaire keuze vanwege de heldere kleur en de lange bloeiperiode. 'Capulco White' gedijt het beste op een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een mooie aanvulling op tuinen, bloembakken of als kamerplant. De Chrysanthemum staat bekend om zijn symboliek van vrolijkheid en optimisme.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Vermijd direct zonlicht en tocht.

  Ja, Chrysanten hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere maanden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, zonder dat de wortels te nat worden. Over het algemeen is het aan te raden om de plant eens per week water te geven.

  Deze plant houdt van helder, maar indirect zonlicht. Te veel felle zon kan de bladeren verbranden. Het is dus het beste om de plant ergens te plaatsen waar hij indirect zonlicht krijgt.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te plaatsen en niet bloot te stellen aan koude temperaturen. Het gedijt het beste in een warme en goed verlichte omgeving.

  Deze plant bloeit vanaf het najaar tot aan het voorjaar en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 weken.

  Ja, de Chrysanthemum Indicum Grp is een luchtzuiverende plant en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het helpt bij het verwijderen van binnenluchtvervuiling en het verhogen van de zuurstofniveaus. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur biedt de ideale groeiomstandigheden voor deze kamerplant.

 • De Chrysanthemum plant kan het beste regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Water op kamertemperatuur geven is het beste voor de plant.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Capulco White' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik universele potgrond voor kamerplanten voor het beste resultaat.

  De Chrysant houdt van goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een goede potgrond voor kamerplanten is ideaal voor deze plant.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en dient op een lichte plek te staan, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode.

  Je kunt de bladeren van deze plant stofvrij maken door ze af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Voor een extra glans kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een doek met een beetje melk.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Capulco White' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zet de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg voor minimaal 6 uur zonlicht per dag voor een gezonde groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, en vermijd tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en voldoende licht.

  De luchtvochtigheid voor Kamerplanten moet rond de 60-70% liggen om te voorkomen dat de bladeren uitdrogen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om een optimale groeiomstandigheden te creëren. Houd er rekening mee dat te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Capulco White' gedijt goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem wordt aanbevolen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant eens per maand van lente tot herfst voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Capulco White' is een prachtige plant met witte bloemen en donkergroen blad. Deze plant is een populaire keuze vanwege de heldere kleur en de lange bloeiperiode. 'Capulco White' gedijt het beste op een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een mooie aanvulling op tuinen, bloembakken of als kamerplant. De Chrysanthemum staat bekend om zijn symboliek van vrolijkheid en optimisme.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.