Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Rambo'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Rambo' is een indrukwekkende plant met grote, dubbele bloemen in tinten van warm rood, geel en oranje. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Deze chrysant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. 'Rambo' is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Het is een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur aan borders, perken en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te verzorgen en hebben minimale eisen wat betreft water en licht. Regelmatig snoeien en het verwijderen van uitgebloeide bloemen kan de plant helpen gezond te blijven. Over het algemeen is het belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Chrysanten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden. Houd er rekening mee dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig heeft.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) houdt van een lichte standplaats maar kan niet goed tegen direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water en zorg voor voldoende luchtvochtigheid.

  De Chrysanthemum bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en af te breken. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden. Zorg dus voor een warme plek in huis voor deze kamerplant.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei steeds boven een blad of een knop voor nieuwe groei. Na de bloei kan de plant teruggesnoeid worden om een compacte vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant in een laag water blijft staan.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond die licht en luchtig is. Vermijd te natte of te compacte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Voeg eventueel wat extra voedingsstoffen toe voor een gezonde groei.

  Chrysanten gedijen het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is. Vermijd natte of te zure grond om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef regelmatig voeding speciaal voor bloeiende kamerplanten.

  De plant kan af en toe stofvrij gemaakt worden met een zachte doek of een verstuiver met lauwwarm water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren. Pas op met overmatig water geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Rambo' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zet de plant niet in direct zonlicht, maar wel op een plek waar voldoende lichtinval is. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  Chrysanten gedijen het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Te koude temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Rambo' heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig. Het is aan te raden om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van een gezond niveau van vocht in de lucht.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Rambo' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen, zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is aanbevolen om specifieke meststoffen te gebruiken die de juiste zuurgraad bevorderen voor deze plant.

  Chrysanten hebben tijdens de groeiperiode regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Rambo' is een indrukwekkende plant met grote, dubbele bloemen in tinten van warm rood, geel en oranje. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Deze chrysant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. 'Rambo' is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Het is een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur aan borders, perken en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.