Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Blue with Ring

Pericallis (Cruentus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Blue with Ring is een prachtige en opvallende plant met blauwe bloemen en een opvallende witte ring in het midden. Deze plant behoort tot de familie van de madeliefjes en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan tuinen en balkons. Pericallis Venezia F1 Blue with Ring is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft slechts basiszorg nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek maar uit direct zonlicht te plaatsen. Regelmatige bemesting zal de bloei stimuleren.

  Ja, de Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Blue with Ring heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei van de plant.

  De Pericallis plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de groeiperiode. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-23°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om goed te kunnen groeien. Te lage temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Blue with Ring bloeit meestal in de maanden van februari tot mei en de bloei kan tot wel 12 weken duren. Deze kamerplant staat bekend om zijn lange en kleurrijke bloeiperiode.

  Ja, perkplanten kunnen de lucht in huis zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is echter niet zo effectief als sommige andere kamerplanten. Het is nog steeds een mooie toevoeging aan je interieur.

  Ja, de Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Blue with Ring staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze plant gedijt het beste bij matige temperaturen binnen. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur niet te laag of te hoog is.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, maar dode of verlepte bloemen kunnen worden verwijderd om de groei te bevorderen. Eventuele uitstekende takken kunnen worden teruggesnoeid om de vorm en de compactheid van de plant te behouden. Het is het beste om te snoeien in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Blue with Ring gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en zorg voor voldoende drainage in de pot. Ververs de potgrond eens in de paar jaar voor optimale groei en bloei.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Blue with Ring gedijt het best in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water komen te staan. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei van deze plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht uitdrogen. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht en voeg regelmatig plantenvoeding toe tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om de groei van schimmels te voorkomen. Gebruik lauw water om eventueel stof van de bladeren te spoelen. Vermijd te veel water op de bladeren, dit kan leiden tot rot.

  De Plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd te felle zonnestralen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Houd de plant 's nachts iets koeler, maar vermijd temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 50% en 60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of een schaal met water in de buurt van de plant te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en een verminderde gezondheid van de plant.

  Deze plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met geschikte meststoffen. Een juiste zuurgraad van de bodem is essentieel voor een gezonde groei en bloei van kamerplanten.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige, vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten voor het beste resultaat. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Blue with Ring is een prachtige en opvallende plant met blauwe bloemen en een opvallende witte ring in het midden. Deze plant behoort tot de familie van de madeliefjes en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan tuinen en balkons. Pericallis Venezia F1 Blue with Ring is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.