Dianthus 'Sunflor Classica'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Classica' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een klassieke tweekleurige uitstraling met een opvallende rand rondom de bloemblaadjes. Deze plant bloeit langdurig van het voorjaar tot aan het najaar en trekt vlinders en bijen aan. 'Sunflor Classica' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Hierdoor blijft de plant ook in de wintermaanden groen en decoratief in de tuin. Deze eigenschap maakt het een goede keuze als vaste plant voor de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant kan dus in een gematigd klimaat groeien.

  Dianthus 'Sunflor Classica' is over het algemeen een gemakkelijke plant om te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven, maar zorgt voor een rijke bloei in de tuin. Het is belangrijk om dode bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Dianthus 'Sunflor Classica' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om volledig te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om voldoende ruimte tussen individuele planten te laten voor beste resultaten. Houd er rekening mee dat deze plant zich ook zijwaarts kan verspreiden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in de halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant mogelijk verminderd zijn. Zorg voor voldoende licht en zonlicht voor optimale groei.

  Dianthus 'Sunflor Classica' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers naar je tuin. Het zal bijen en vlinders aanmoedigen om de plant te bezoeken en te helpen bij de bestuiving van andere planten in je tuin.

  Dianthus 'Sunflor Classica' zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin, maar draagt niet direct bij aan biodiversiteit. Het is daarom aan te raden om ook andere planten aan te planten die wel bijdragen aan de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode duurt meestal zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen.

  Nee, de plant Dianthus 'Sunflor Classica' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt vermogen om geluid te dempen. Ze kunnen echter helpen bij het absorberen van geluiden en het creëren van een rustige omgeving in de tuin. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en snoei eventueel uitgebloeide stengels terug tot aan de basis van de plant. Voor een compactere groei kun je de plant ook halverwege het seizoen licht terugsnoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de planten gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplanten moet goed doorlatend zijn en mag niet te zwaar of te vochtig zijn. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor de groei en bloei van deze planten. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal voor een optimale groei en bloei.

  De Dianthus 'Sunflor Classica' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant tijdens de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de basis. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een lichte doek of speciale winterbescherming. Zorg er wel voor dat de plant voldoende lucht kan blijven circuleren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Dianthus 'Sunflor Classica' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat ze regelmatig bemest worden om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Gebruik een meststof met een evenwichtige samenstelling van voedingsstoffen en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest bij voorkeur in het voorjaar en de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Mulchen rond de plant zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is en houd de mulch weg van de stengels van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of organisch materiaal. Een adequate pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte en deze direct te verwijderen. Een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht kunnen ook helpen om de plant gezond te houden en ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Classica' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een klassieke tweekleurige uitstraling met een opvallende rand rondom de bloemblaadjes. Deze plant bloeit langdurig van het voorjaar tot aan het najaar en trekt vlinders en bijen aan. 'Sunflor Classica' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.